И Брендо изплува от ДДС аферите

https://www.24chasa.bg/Article/1678765 www.24chasa.bg
Евелин Банев-Брендо излиза усмихнат от поредното съдебно заседание по делото за пране на пари срещу него. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

Приближени на "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо са замесени в източване на данъци чрез сделки с млечни фирми. Преди десетина дни антимафиоти задържаха Поля Пеева, шефка на фирмата "Милки груп био", търгуваща с мляко и млечни продукти, по обвинение, че е организирала банда за данъчни престъпления.

Оказва се, че мъжът, от когото Пеева има 2 деца - Вилор Христов, е собственик на инвестинционната компания "Хоум фор Ю", която се свързва с Брендо. Според разследващите фирмата "Милки груп био" държи монопола в търговията с млечни продукти, суровини на прах и какао. След полицейски акции през последните дни се разбра, че според разследващи Поля Пеева е замесена в картелно споразумение между няколко големи фирми.

Вилор Христов подкрепяше Пеева в съдебната зала, когато се разглеждаше мярката й за неотклонение. Нейният адвокат Ина Лулчева защитава и "кокаиновия крал" - Брендо. Вилор Христов е собственик на "Милки груп" - една от фирмите, които според обвинението са точили данъци.

Пълния текст четете в новия брой на "24 часа.