Дадоха село Яворово на Стара Загора

https://www.24chasa.bg/Article/1683194 Дадоха село Яворово на Стара Загора Дадоха село Яворово на Стара Загора www.24chasa.bg

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Заловените мигранти са от Сирия, Ирак и Афганистан, армията пратена да помага

Заловените над 60 бежанци в района на Граничен участък Петрич са от Сирия, Ирак и Афганистан. Така поне са се представили пред разпитващите ги наши гранични власти.

Форум за миграциите в Странджа, откриха нова експозиция в Музея на котвата в Ахтопол (снимки)

Учени и общественици дискутираха темата за миграциите  на археологическа конференция в Ахтопол, организирана от Сдружение „Черноморска Странджа”. Неправителствената организация с  шеф на УС народният

Компания даде 25 000 евро за ремонт в пловдивско училище за деца с увреден слух

25 000 евро инвестира аутсорсинг компанията TELUS International Europe за ремонт на пансиона и двора на училището за деца с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив.

Кметът на район "Тракия" в Пловдив изпита деца от забавачка за светофарите

Децата от ЦДГ "Таня Савичева" в кв. "Тракия" представиха с песни и ролеви игри открит урок "Малък пешеходец" пред районния кмет Костадин Димитров. Върху подвижна площадка по безопасност на движението

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Откраднаха 12 000 лв. от къща в Белозем

Жител на пловдивското село Белозем се прости с 12 000 лева, които са били откраднати от втория етаж на дома му. Ударът е извършен за времето от 23 ч. на 26 май до 7, 30 ч.

Телефонни измамници измъкнаха 5000 лв. от баба

81-годишна пловдивското село Тополово изгоря с 5000 лв. от телефонни измамници, съобщиха от полицията. Сигналът е бил подаден вчера сутринта от дъщерята на пенсионерката. Около 2.

Моторист е пострадал при катастрофа с лек автомобил край Петрич

Лек автомобил и мотор катастрофираха край Петрич. Това съобщи за ‘‘Фокус’’ дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград. Инцидентът е станал на изхода на града в посока Кулата около 12.

Експерт: Човешка грешка вероятно е причинила взрива в "Арсенал"

Най-вероятната причина за взрива в „Арсенал” е човешка грешка, при работа с взривни вещества, подобни инциденти са неизбежни. Това каза за „Фокус” ген.

Как влекачът “Пловдив” стана "Радецки" (снимки)

- На 28 май 1966 г.  пуснали на вода новия “Радецки”      - Конструкторът Тодор Тодоров още съжалява, че навремето не им позволили да построят съвременен кораб      - Заблуда е,