Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Дадоха село Яворово на Стара Загора

https://www.24chasa.bg/Article/1683194 Дадоха село Яворово на Стара Загора Дадоха село Яворово на Стара Загора www.24chasa.bg

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кметът на Търново нареди денонощно наблюдение на реките

Със заповед на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов е разпоредено и се извършва денонощно наблюдение на водните нива на реките на територията на общината.

Рокери идват на протест в Раднево

Рокери ще се включат в днешния протест в Раднево след инцидента при който пострадаха 4 момчета, обясниха участници пред Нова телевизия. Напрежението ексалира,

Отново насилие над екип на „Спешна помощ” в Перник

В нощта на Великден на 30 април срещу 1 май, в спешния център е получен сигнал за припаднала жена. Екипът потегля веднага към адреса, но на място попада на трима мъже, които нападат линейката.

Търсят пари от държавата за пламналия от мълния блок в Дряново

Комисия ще опише щетите по пламналия от мълния блок в Дряново, обясни кметът на града Мирослав Ценов. Той заяви пред Нова телевизия, че хората няма да се справят сами.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Родопчани недоволни - свещите скъпи, попът - на запис

Миряни в Родопите са недоволни от новите цени на свещите, най-тънките от които от 20 ст. станаха на 40 ст. В Родопите няма хора с големи доходи. В същото време попът в църквата пее на запис на

Главен път Е-79 непроходим при Димово, движението се отклонява

Река Арчар преля и отнесе мост от временния обходен път на град Димово, който е част от Е-79. Движението е отбито и идващите от София се пренасочват при с.

6 г. затвор за видинчанин, блудствал с малолетна (Обзор)

Девет години лишаване от свобода получи от Видинския окръжен съд Момчил Петков, който, в условията на опасен рецидив, извършил блудствени действия без съвкупление с малолетно момиче.

Прекръщават спирките в Пловдив

Сегашните имена предизвиквали смях сред пътниците Пълно преименуване на спирките от градския транспорт в Пловдив предстои до края на годината. Промените ще бъдат одобрени от местния парламент,

Порой с градушка наводни улици в Пазарджик

Порой, придружен с градушка и гръмотевици се изсипа над Пазарджик малко преди 18ч. Стихията продължи около половин час и наводни много улици в града. Ледените зърна на градушката бяха с големината на