Тодор Колев е без промяна в състоянието

https://www.24chasa.bg/Article/1710065 www.24chasa.bg
Тодор Колев се възстановява във ВМА. СНИМКА: Гергана Вутова

Без промяна остава състоянието на актьора Тодор Колев, който в понеделник бе опериран във ВМА заради метастази в костите от смесен екип - травматолози и неврохирурзи.

Основният му тумор е в белия дроб, а диагнозата е поставена преди година и половина.

Колев се почувствал внезапно зле в дните около Коледа и бе приет по спешност във ВМА. Стабилизиран е, а ако има риск за живота му, той не е свързан с последната операция, която е трета поред, обясниха лекари.

Целта на интервенцията е актьорът да може да ходи отново. Засега обаче не може да се правят дългосрочни прогнози за възстановяването му.

През последните дни във ВМА се лекуват още именити пациенти. В болницата по спешност бе приет и Тончо Русев. Хирурзите оперираха именития композитор от жлъчка, а състоянието му е добро. Жлъчката мъчи Русев от месеци, опитал да я лекува с инжекции, но не помогнали.

В друга клиника е настанен тв водещият Юлиан Вучков. Той си навлякъл възпаление след настинка. Заболяването му обаче не може да се нарече тежко. Професорът не спирал да следи новините и в болничното легло. Непрекъснато гледа телевизия и иска да му носят вестници, споделиха от персонала.