Депутат от ГЕРБ няма да послуша премиера, гласува с „да“ на референдума

https://www.24chasa.bg/Article/1711370 www.24chasa.bg
Ивелин Николов

"Ще гласувам с "да" на предстоящия референдум, защото смятам, че това е добре за Плевен и за региона, за икономиката на страната". Това заяви плевенският депутат от ГЕРБ Ивелин Николов, цитиран от Дарик. Той няма да се съобрази с "препоръката" на премиера Бойко Борисов към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума.

"Това е нужно да стане и съм го говорил и през годините, така че няма как да си променя позицията", каза Николов. Депутатът припомни, че още в предизборната кампания в срещите си с хората е изразил тази позиция за подкрепа на изграждането на АЕЦ в Белене.

"И сега потвърждавам това мое мнение, защото съм убеден, че това трябва да стане. Това ще е добре за нашия град, защото предвид това, че инвестициите са почти нулеви, няма как нашият регион да се развива и това е един от основните ми мотиви", заяви народният представител.

"Аз и на мои колеги съм казвал, че миналата година гласувах и против прекратяването на строежа на централата в Белене. Тогава бях единственият депутат от ГЕРБ от нашия регион, който гласува против прекратяването на проекта", обясни Николов.

Относно това, дали има притеснения по повод "препоръката" на премиера към членовете на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума, Ивелин Николов каза: "Нямам никакви притеснения, защото никой до сега не ми е казвал, как да гласувам, пък и аз си имам собствено мнение по този въпрос".

Той сподели, че за него по-важното е да няма притеснения при срещите си с хората, "защото те са ни избрали да бъдем в този парламент, така че няма как да не ме вълнува това, какво ще си помислят те за мен. Това е важното", завърши депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Торта от холивудския ас Майкъл Медсън зарадва актьора  Асен Блатечки навърши 47 години с... опит за самоубийство! Фенките на актьора могат да са спокойни, защото това се случи единствено в името на изкуството, на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Там Блатечки влезе в кожата на Итън Алън Хоули,

Съпругата му се грижи за болния композитор Майсторът на шлагера се лекува вкъщи "Тончо си почива вкъщи, болен е. Лепна някакъв грип." Това заяви пред "България Днес" съпругата на 85-годишния легендарен композитор Тончо Русев - Елена. Жена му увери, че твърденията, че състоянието на майстора на шлагера е тежко, са доста пресилени.