Малкият син на избитите Савови бил по-агресивен

https://www.24chasa.bg/Article/1718599 www.24chasa.bg
Вилата на семейство Савови в село Костенец, където прекарвали лятото. Третият етаж бил на братовчедката на Наталия - Валя. СНИМКА: ХРИСТО РАХНЕВ

Жорко беше по-особен, надменен и агресивен. Възможно е той да е предизвикал трагедията, като се е нахвърлил върху брат си. Това каза пред "24 часа" Валя Баръмска, братовчедка на Наталия Савова. Наталия, двамата й синове Владимир и Георги, майка й Здравка и съпругът й Васил бяха открити мъртви в дома им в столичния кв. "Гоце Делчев" миналата седмица. Засега основната версия, по която работят криминалистите, е, че бащата Васил е избил семейството си.

Според Валя Баръмска е възможно кървавата баня да е станала заради кавга между двамата братя. Братовчедката е била разпитвана от полицията за характеристики на петимата и за взаимоотношенията си с тях.

"Виждали сме се през лятото, не сме поддържали близки контакти. Чувахме се, но не толкова често. Виждахме се по няколко дни в Костенец, но ние не прекарвахме толкова време на вилата като тях", разказа Валя. Семейството й имало прекрасни взаимоотношения със Савови.

"Виждала съм ги заедно, ходихме на разходка на вилите. Засичала съм Васко да се разхожда с двете деца", спомня си близката на избитото семейство.

"Влади беше много добър, тих, кротък, много ни се радваше. Докато другият беше по-затворен, не контактуваше с нас. Жоро беше по-особен и високомерен. Възможно е да е таил агресия", коментира Валя. Тя допуска Жоро да е ревнувал заради вниманието към брат му.

Когато Васил бил на работа, Наталия и баба Здравка се грижели за Влади. Гледали го, водили го на лекари, на училище. "Васко беше много добър човек, приятен, с чувство за хумор, интелигентен. Контактите с него бяха много приятни. Може да му е минало нещо през главата. Оръжието си е негово. Надали друг е можел да борави с него", подозира братовчедката.

По думите й на Влади може би му е имало нещо, но бил безобиден. Може да е имал по-бавно развитие. "Съобщаваха ми, като се е подобрявал, после баба Здравка ми казваше, че от време на време пак се проявявало... Винаги сме говорели по заобиколен начин. Не съм виждала такива всеотдайни родители - правеха всичко в името на децата си. Те бяха техният живот - за всеки един от семейството. Затова се чудя какво е накарало Васил да постъпи по този начин", чуди се Валя. Тя чака да разбере какво се е случило, както и да освободят телата от съдебна медицина, за да ги погребе.

АДЕЛИНА ГЕОРГИЕВА