Съдят "селския глупак" Боян Максимов за два избити зъба

https://www.24chasa.bg/Article/1718783 www.24chasa.bg
Боян Максимов се яви във варненския районен съд като обвиняем за избиване на зъби. СНИМКА ИСКРА СОТИРОВА

Комшии на варненеца Боян Максимов, който се прослави със снимка на спящи в патрулка полицаи, го съдят за телесна повреда. 30-годишният мъж нападнал в късна доба съседа си Анатоли Фанев миналото лято и му избил два предни зъба.

Съдът изслуша разказите на потърпевшия и на жена му Диана Младенова, но реши, че те не са достатъчни за произнасяне на присъда. На 19 март процесът ще продължи с изслушване на съдебен лекар, извършил експертиза на мъжа с избитите зъби, и полицаите, които са пристигнали на местопроизшествието.

"Невинен съм и това ще бъде доказано в съда", лаконично коментира делото Боян Максимов.

Дрязгите между двамата наематели на мазето в блока на ул. "Иван Асен" и Максимов били от месеци. Той ги бил нарочил за роми, псувал ги и се зарекъл да ги изгони от блока.

Дни преди инцидента те пак се скарали заради силна музика. Диана и Анатоли твърдят, че Боян хвърлял отгоре им пиратки и стъклено шише. После насъскал голямото им куче, което ухапало мъжа. За да се защити, Анатоли взел една бухалка и счупил носа на Боян.

"Пазех се от кучето. Ако съм искал да му чупя носа, щях да му счупя и ченето", каза в съда 38-годишният мъж. За този случай Боян Максимов съди на своя ред Анатоли Фанев. Делото е назначено за 4 февруари във Варненския районен съд.

Боян Максимов нашумя със снимката на полицаите и беше наречен по телевизията "селски глупак" от вече бившето пресаташе на полицията във Варна Калинка Пенчева.