Импресарио, организирал два концерта на Георги Христов, завлече шуменци

https://www.24chasa.bg/Article/1725576 www.24chasa.bg

"Импресарио", който се представял за човек на певеца Георги Христов, завлече с пари местен хотел и Младежкия дом в Шумен.

Антон Альошев предложил да организира в края на м. г. 2 концерта в Шумен. Първият от тях - "30 златни", се състоял на 26 ноември и водещ бил самият "импресарио". Вторият, насрочен за 10 декември, бил отменен в последния момент заради заболяване на поп легендата. Зрителите си получили обратно парите.

За да организира концертите, Альошев и негов помощник му наели стаи в шуменски хотел от 31 октомври до 29 ноември, и навъртели сметка от 1351 лв. Подписали фактура и обещали, но не платили. Собствениците на хотела се обърнали към съда в Стара Загора и на 20 декември 2012 г. той излязъл с решение за принудително изпълнение.
От Младежкия дом пък дали на Альошев 6000 лв. за хонорар на Христов. Той подписал запис на заповед за 4360 лв.

"Альошев не е нито личен мениджър, нито организатор на концертите на Георги Христов. Той предложи да организира двете изяви в Шумен. И към Христов не беше докрай лоялен и има неизчистени финансови взаимоотношения покрай шуменския концерт", заяви вчера PR-ът на певеца Габриела Руменова. Альошев не отговаряше вчера на мобилния си телефон.