Стотици варненци дариха дрехи за бедни след фейсбук-призив

https://www.24chasa.bg/Article/1726482 www.24chasa.bg
Инициаторът на фейсбук-акцията Мирослав Мирев беше щастлив от наплива хора, които искат да дарят дрехи.

Стотици варненци образуваха небивало оживление пред малката трапезария на ул. "Драва Соболч", за да дарят дрехи. От кухнята храна получават около 750 бедни, бездомни и безработни хора.

Сред тях има хора с умствени проблеми, инвалиди и самотни многодетни майки. Потокът от дарители и този на нуждаещи се се събраха пред социалното заведение.

Идеята е на Мирослав Мирев - млад мъж, който направил дарение на социалната кухня. Когато видял какви хора я посещават, той подема акция във фейсбук. Той и съмишлениците му не очаквали такъв отклик на призива.

"Два дни събирахме дрехи в частен дом. Даренията станаха толкова много, че няма да успеем да ги раздадем за един ден. Ще разделим дрехите на мъжки, женски и за деца в склад и ще продължим да ги разпределяме из варненските райони", каза Мирослав.

"Дойдох, защото искам да помогна и защото акцията не е на организация или партия, а се организира от хора в социалната мрежа. Радвам се, че можем да се видим с хората в нужда лице в лице, да поговорим какво им трябва", казва 43-годишната Мария Стоянова. Тя донесе бебешки дрехи и памперси и беше довела и децата си.

Кампанията продължава с набиране на средства за кухнята. Благодарение на първите дарения бедните хора получиха мусака. Другата седмица ще могат да похапнат пиле с картофи. Около 10 000 лв. са нужни на трапезарията за едно прилично меню до пролетта.