Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация

https://www.24chasa.bg/Article/1727553 Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация www.24chasa.bg
Снимка: Архив

В 14:00 часа ще започне протест срещу Топлофикация пред сградата на Столичната община. Акцията ще се проведе под името "Да запалим", а демонстрацията е инициирана от граждани, обединили се във фейсбук. 

„Носете сметките от Топлофикация, които демонстративно ще изгорим пред Общината", призовават организаторите. Те казват, че безразличието вече не е вариант, вместо това хората трябва да се опълчат срещу поредния рекет на топлофикационните дружества.

Хората настояват и за премахване на понятието "прогнозно количество".

„Докога ще плащаме за "прогнозни количества"? Докога ще бъдем роби на рекетьорски дружества? Докога ще потъпкват правата ни?", възмущават се софиянци.

Протестиращите искат сключване на индивидуален договор с топлофикационните дружества - всеки клиент да има право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие. Сред изискванията е и индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

27-годишно момиче изхвърча при удар на мотор с кола, друг автомобил я прегази

27- годишно момиче е загинало при пътен инцидент край Шереметя, а 35- годишен мъж е откаран в тежко състояние в МОБАЛ ,,Д-р Стефан Черкезов’’ във Велико Търново.

"168 часа": Милионите от тото са урочасани

Едно след друго на екрана излизат шест поредни числа, които ги има във фиша на Марин Соколов. По-късно той ще разкаже, че в първия момент не е повярвал какво му се случва и няколко пъти правил една и

Плевнелиев ще награди дейци на науката, културата, изкуството и медицината

На 25 май, сряда, на церемония от 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областите на науката, културата,

Близо 1000 деца, ученици и учители дефилираха във Велико Търново на 24 май

Близо 1000 възпитаници на детските градини и училищата във Велико Търново и техните преподаватели преминаха в пъстро шествие по главната улица на старопрестолния град в Деня на българската просвета и

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Навалица на щанда на издателство „Труд“ още от първия ден на панаира на книгата

При изключителен интерес и голяма посещаемост започна традиционният базар на книгата в Националния дворец на културата на най-хубавия български празник 24 май.

Мая Манолова: 24 май е най-светлият, най-топлият, най-истинският български празник

Скъпи приятели, нека да ни е честит празникът на равноапостолите св. св. Кирил и Методий. Този най-хубав български празник - празник на славянската писменост и на българската култура и идентичност.

Спомен за манифестациите преди Промяната (видео)

Как са изглеждали празничните шествия по случай 24 май в различните периоди от историята ни? През 40-те години - по времето на цар Борис III. Вият се кръшни хора,

Плевнелиев: Образованието трябва да е национален приоритет

Образованието трябва де е национален приоритет-дългосрочен и надпартиен. Това каза в словото си пред паметника на Светите братя Кирил и Методий президентът Росен Плевнелиев.

Детето, паднало край Асеновата крепост, все още е между живота и смъртта

Все още има опасност за живота на 12-годишното момиче, което падна върху скалите в района на Асеновата крепост на 19 май. Състоянието й остава непроменено пети ден, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги“.