Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация

https://www.24chasa.bg/Article/1727553 Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация Недоволни палят сметки в протест срещу Топлофикация www.24chasa.bg
Снимка: Архив

В 14:00 часа ще започне протест срещу Топлофикация пред сградата на Столичната община. Акцията ще се проведе под името "Да запалим", а демонстрацията е инициирана от граждани, обединили се във фейсбук. 

„Носете сметките от Топлофикация, които демонстративно ще изгорим пред Общината", призовават организаторите. Те казват, че безразличието вече не е вариант, вместо това хората трябва да се опълчат срещу поредния рекет на топлофикационните дружества.

Хората настояват и за премахване на понятието "прогнозно количество".

„Докога ще плащаме за "прогнозни количества"? Докога ще бъдем роби на рекетьорски дружества? Докога ще потъпкват правата ни?", възмущават се софиянци.

Протестиращите искат сключване на индивидуален договор с топлофикационните дружества - всеки клиент да има право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие. Сред изискванията е и индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Борисов откри строежа на Циклотронния център към БАН (видео)

Изграждането на ускорителния комплекс на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН е стъпка към подобряването на качеството на здравеопазването и образованието в България,

Цачева: Какво направиха политическите ни опоненти за хората? Време е да спрат с популизма

Наслушахме се на какви ли не неистини, пускани в публичното пространство от нашите опоненти. Но наистина не мога да проумея, че може да се твърди от един партиен лидер,

Ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД: Изплатени са заплатите и са предоставени ваучери на миньорите

„В съответствие със задълженията, поети от Ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД, са изплатени заплатите и са предоставени ваучерите на миньорите“.

20 милиона евро на година за образование и млечни продукти за децата

Европейският парламент е договорил допълнителни 20 милиона евро на година за финансиране на образователни мерки и раздаването на млечни продукти за децата и учениците. Това съобщиха от пресслужбата.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Фандъкова в "24 часа": През 2019 г. в София половин млн. души ще пътуват с метро (Видео)

Модерен градски транспорт, 500 000 души дневно да пътуват с метрото и поне два нови парка - така трябва да изглежда София през 2019 г. Това отговори столичният кмет Йорданка Фандъкова на въпрос как

Радев: Държавата се е отдръпнала от цели региони. Време е за промяна

„Лесно е да си българин, там където държавата полага грижи. Трудно е да продължаваш да си истински българин в онази част, където държавата ни се е отдръпнала и отдавна е спряла да създава условия за

Ген. Стефан Стефанов: Ще бъда кмет, който изразява волята на хората в „Младост“

„Аз си поставям за цел да сменя подхода на работа между районния кмет и Столична община. Ще бъда кмет, който няма безропотно да изпълнява нарежданията „от горе“.

Спасяват животите на двама младежи с изкуствени сърца в раница (видео)

Две момчета ще бъдат спасени с помощта на изкуствено сърце. По молба на медиците от болница "Св. Екатерина" държавата отпусна нужните за покупката на апаратите 400 000 лева, съобщава "НОВА".

Служба на български и румънски в Басарбовския манастир край Русе

Празничната служба в на храмовия празник на единственият действащ скален манастир у нас - в русенското село Басарбово - Свети „Димитър Басарбовски“ бе водена на два езика – български и румънски.