Искат още свидетели срещу Манджуков в дело за измама

https://www.24chasa.bg/Article/1730674 www.24chasa.bg
Бизнесменът Борислав Манджуков е обвиняем в дело за измама. СНИМКА ЛЮБОМИР БЕНКОВСКИ

Варненският бизнесмен Борислав Манджуков, който беше арестуван в спецакция на МВР "Цигарджиите", се яви в Районния съд като обвиняем. 38-годишният предприемач и съдържател на дискотеки и стриптийз барове дойде пред магистратите заради дело за имотна измама.

Повдигнато му е обвинение за периода 2004-2006 г. За това време Манджуков поддържал заблуждение у варненец, че ще му построи жилище. Апартаментът трябвало да се намира в апетитен имот в Гръцката махала. Потърпевшият платил на три вноски 26 000 долара. Манджуков му издавал подписани записи на заповед, но когато идвало време за връщане на парите, ги късал и издавал нови, с нови срокове. После започнал да се крие от клиента си.

Според прокуратурата деянието е в условията на продължаващо престъпление, а вредата е в големи размери.

За делото са призовани 10 свидетели и вещи лица. Съдът обаче прецени, че са нужни още доказателства. Магистратите поискаха още свидетели и експертизи. Делото беше отложено за март.

В Съдебната палата Манджуков категорично отказа да бъде сниман. Освен с контрабандни цигари, името му нашумя около отвличането на приятелката му преди години. Така и не стана ясно кой и какъв подкуп е искал за нея. След инцидента тя му стана съпуга и е с него и досега.