Военни хирурзи изпробват пистолети върху живи прасета, а не върху пилешко

https://www.24chasa.bg/Article/1733014 www.24chasa.bg
Експерименти разкриват как куршумите увреждат плътта.

Какви поражения могат да нанесат различните оръжия и муниции - този въпрос вълнува и военните хирурзи, които после трябва да лекуват раните, причинени от тях. С научна цел у нас се правят редица експерименти, при които се стреля в желатинови блокчета, имитатори на човешка плът, или понякога - и по живи прасета.

Пилешките бутчета категорично не са подходящи за подобни опити, смятат експертите. За стрелбата по животни има утвърден световен стандарт, който строго се спазва у нас, разкриха лекари от ВМА.

В резултат на експериментите те правят ценни изводи: например куршумите от пистолет със заглушител увреждат много повече органите в гръдния кош от обикновените.  И още: успее ли да пробие бронежилетката, куршумът причинява по-тежки рани, отколкото ако човекът е бил без нея. 

Още подробности за проведените у нас експерименти и ползата от тях четете в утрешния брой на в. "24 часа" и ТУК

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата