Отличиха видинчанин, спасил семейство с риск за живота си

https://www.24chasa.bg/Article/1736007 www.24chasa.bg
Видинчанинът Станислав Георгиев получи грамота от директора на видинската пожарна комисар Николай Тодоров. Снимка: ОДМВР - Видин

Видинчанинът Станислав Георгиев получи награда в категорията „Отличен в Националния конкурс „Пожарникар на годината" в областния етап на ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината", който бе проведен днес във Видин.

В края на декември м.г. 29-годишният мъж по собствена инициатива влиза в задимен етаж на горящата къща на свои съседи на ул."Момчил Войвода" и евакуира по вътрешното стълбище възрастна жена. С риск за живота си мъжът прави повторен опит за евакуация на възрастен мъж в безпомощно състояние, но поради силното задимяване успява да го изведе на терасата на кухнята. Пожарът е ликвидиран от пристигналия на мястото екип на РСПБЗН - Видин.

Областният етап на конкурса се провежда в две категории: І Категория - „Пожарникари на годината" и ІІ Категория - „Отличен в Националния конкурс „Пожарникар на годината".

В категорията „Пожарникари на годината" при служителите със средно образование е главен пожарникар Мариян Иванов Флоров - командир на екип в РСПБЗН-Видин, а при служителите с висше образование - инспектор II ст. инж.Румен Евгениев Маринов.

Грамотите на победителите връчи комисар Николай Тодоров, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин.

Националният етап ще се проведе през февруари.