Дянков: Станишев да даде оставка, ако референдумът се провали

https://www.24chasa.bg/Article/1737967 www.24chasa.bg
Снимка Архив

"Ако 4,2 млн. българи не излязат да гласуват, би трябвало в понеделник Станишев да подаде оставка, защото референдумът се е провалил", каза във Варна Симеон Дянков. Според финансовия министър референдумът е много хубаво нещо за демократични страни като България и е срамота, ако първият референдум от 40 години е направен вътре в БСП, за да се чистят сметките и да се показва кой е по-голям мъж", обясни той.
Според Дянков с парите само за организацията на референдума биха се построили 20 чисто нови детски градини.

Вицпремиерът посети Варна заради туристическия проект "Виа Понтика 2". Учени, археолози, кметове и предстиватиле на бизнеса дискутираха кои 10 обекта от Северното Черноморие трябва да получат финансиране за реставрация, консервация и подобрения за туристи.

В Топ 3 са най-големите Римски бани на Балканите, крепостта "Кастрици" в "Евксиноград" и античното селище и църква на нос "Св. Атанас" край Бяла.

Симеон Дянков разгледа как върви разчистването на дупката в центъра на Варна от бараки. Той обеща средства за обезопасяване на терена и обезщетение на собствениците на прилежащите парцели. Министерството на културата и община Варна разработват идеен проект на мястото на изкопа за търговски дом да бъде изграден лапидаурим. Това ще е музей на отрито, в който ще се виждат части от стените на древния Одесос и ще има аранжирани експонати от Археологическия музей в приятна зеленина.