Стоян Миланов е новият шеф на "Пирогов" (обновена)

https://www.24chasa.bg/Article/1746810 www.24chasa.bg
Доц. д-р Стоян Миланов СНИМКА: Пресцентър "Пирогов"

Новият шеф на "Пирогов" е доцент Стоян Миланов, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Минчо Минчев на брифинг в лечебното заведение.

Конкурсът за мястото беше насрочен за 14 декември миналата година, след като здравният министър Десислава Атанасова освободи доцент Димитър Раденовски. Причината - установени нарушения. Доцентът пък бе единственият кандидат за поста. "Имаше ясна идея как ще се променят нещата оттук нататък", коментира Минчев. Стоян Миланов има двуседмичен срок, в който да подаде молба и да бъде официално одобрен и назначен.

"На този етап няма закриване на структури. Смятам, че не е желателно да се създава напрежение. Основното е въвеждане на информационна система. Нивото на информацията, която излиза от структурата на "Пирогов", е нулева", добави заместник-министърът.

Създаване на нова цялостна организация с 8 структурни звена и въвеждане на информационна система са сред приоритетите, които си е поставил единственият кандидат за директор на „Пирогов" - доц. Стоян Миланов, съобщи още пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването и председател на комисията за избор на нов директор.

Д-р Минчо Вичев посочи, че новият директор на лечебното заведение е впечатлил Комисията със своята добре написана и актуална концепция.

„Доц. Миланов има ясна идея как да промени условията в лечебното заведение, чиято основа стои именно преструктурирането на „Пирогов", отбеляза заместник-министър Вичев.

Концепцията, която е предложил доц. Миланов, включва план за развитието на Института за спешна помощ.

На въпрос дали новият директор на Института за спешна помощ е изразил намерение за увеличаване на заплатите в „Пирогов" д-р Вичев отбеляза: „Един разумно мислещ директор не би следвало да увеличи заплатите веднага след встъпването си в длъжност. Той трябва да направи реорганизация на приходите и разходите и тогава заплатите сами ще се увеличат".

Не на последно място в концепцията си доц. Стоян Миланов е поставил и промените в Спешното отделение на „Пирогов", обясни д-р Вичев и посочи, че той лично ще предложи на министър Десислава Атанасова да съфинансира намерението на доц. Миланов за реорганизация в Спешното отделение.

„Спешната помощ в „Пирогов" определено се нуждае от промяна, като днес например за първи път разбрах, че в Спешното отделение на Института няма скенер, което е нелогично", заяви д-р Минчо Вичев.

В срок от 3 дни министърът на здравеопазването Десислава Атанасова трябва да издаде заповед за назначаването на доц. Миланов за директор на Института по спешна помощ в столицата.