Тръгва делото за убийството на Женя Тодорова

https://www.24chasa.bg/Article/1749497 www.24chasa.bg
Женя

В Окръжния съд днес тръгва делото за зверското убийство на 21-годишната Женя Тодорова от Варна. Момичето беше открито от родителите с множество прободни и прорезни рани на сутринта на 27 септември. Тя е издъхнала в стаята си във фамилната къща на ул. "Лоза".

Часове след жестокото убийство прокурори и полиция стигнаха до поръчителя и извършителя на престъплението. 21-годишният Петър Ангелов, гадже на братовчедката на Женя, сам си е признал, че е извършил престъплението. Той го е направил за пари по поръчка на лелята на момичето - 38-годишната Светла Тодорова. Тя ненавиждала брат си и семейството му и имала амбиции да обсеби двата етажа от къщата.

До момента Тодорова не признава да е свързана с престъплението. Тя твърди, че парите, открити у Петър, са върнат заем. Светла е майка на три деца - на 15, 7, и 5 г. Тя не е успяла да завърши средн образование и от години не работи. Семейството й се издържа от Данаил Петров, с когото живеят на семейни начала.

Прокурор Галина Минчева поиска постоянен арест за Светла Тодорова като обяви, че тя е опасна за децата си. В хода на разследването е станало ясно, че лелята е посветила в страшния си план за убийство най-голямата си дъщеря.

Бащата на Женя Венцислав Тодоров заяви публично на погребението на дъщеря си, че "повече сестра няма" и че оттук нататък живее за най-тежко наказание на сестра си. Родителите ще настояват за присъда "доживотен затвор" за поръчителката на убийството.

И те, и магистратите са наясно, че Петър Ангелов признава вината си, за да получи по-лека присъда. Обвиняемият за убийството на Женя е поискал съкратено съдебно следствие.