Борисов за "Буда": Щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил

https://www.24chasa.bg/Article/1755976 www.24chasa.bg

За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил. Така коментира по повод разсекретените документи от папката „Буда" премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

„Това показва цялата организирана схема за дискредитация, която искат да ми направят, но няма как да я направят. Ако има 0,00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности", заяви министър-председателят.

На въпрос дали трябва да се търси наказателна отговорност от тези, които вадят секретни документи, Бойко Борисов заяви: „Докато не се осъди тежко някой, това няма да спре.

ГЕРБ да си спомняте да е извадил документ срещу някой, срещу някой от опозицията да е изтекъл някакъв материал?

Това, което вчера комисията прави в парламента, е разследване на прокуратурата и следствието и то по времето, когато е управлявал Станишев, не сега, за да кажат - ами те разсекретяват СРС-ата. Разсекретяват ги, защото хората трябва да знаят, но то не е от нас. Разследването е било, когато още Александров е бил шеф на следствието, когато са си давали оставки и т.н".

Започва ли „битката с папките" и кой обича тази битка? Борисов отговори: „За всички избори досега съм минавал през такъв етап. Което дава възможност на хората да оценят срещу какво се борим. За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил и то интереси в полза на хората. Това е проблемът".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт