Българските строители в Израел с горещ телефон за оплаквания от март

https://www.24chasa.bg/Article/1758430 Българските строители в Израел с горещ телефон за оплаквания от март Българските строители в Израел с горещ телефон за оплаквания от март www.24chasa.bg
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и посланикът на Израел Шаул Камиса Раз. Снимка: МТСП

От март българите, които работят в Израел ще могат да подават жалби за нередности на работното място. Това ще става на горещ телефон, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

Заедно с посланика на Израел Шаул Камиса Раз, той даде пресконференция за резултатите от Съвместния комитет за координация по Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави. Ангажиментът е поет по спогодбата специално за строителите ни в Израел.

Българските работници ще могат да подават сигнали на горещата линия от 8 до 16 ч. Обажданията ще се приемат от служител, говорещ български език. След 16 ч. горещата линия ще превключва на гласова поща, допълниха от Министерство на труда и социалната политика.

Ще се извършва проверка по всеки конкретен сигнал, като до две седмици от израелска страна ще представят в Агенцията по заетостта механизъм на контрол, посочи министър Младенов.

По думите му израелската страна поема ангажимент да предоставя периодично информация за броя на българските работници в страната, тримесечни справки за местонахождението им, за броя на напусналите работници и евентуалните причини за това, както и постъпилите жалби и движенията по тях.

За една година близо 800 българи са заминали на работа в Израел. Тази година трябва да се направи всичко възможно да се удвои техният брой и да заминат още 1600, за да може през първото полугодие на 2014 г. да изпълним квотата по спогодбата от 3500 души, каза още министърът.

p>В началото на януари стана ясно, че около 160 българи мизерстват в Израел. Те спели във фургони и нямали ток през по-голямата част от денонощието. По-късно властите в Тел Авив провериха случая и обещаха да компенсират работниците ни.

На пресконференцията днес присъстваха заместник-министрите Зорница Русинова и Валентина Симеонова, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Камелия Лозанова, експерти от Службата за населението и миграцията към Министерството на вътрешните работи на Израел.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ново насилие на пътя в София - виж как двама шофьори се сбиха (видео)

Двама шофьори се биха днес по обед на столичния булевард „Цар Борис” 3 до Руски паметник. За поредния случай на агресия на пътя сигнализира зрител на Нова в рубриката „Моята новина”.

Правителството: Наши политици са инструмент в хибридната война

Кабинетът очаква кибератаки срещу институции, финансовата и електропреносната система Български популистки политици са един от инструментите на хибридната война,

Ловецът на бежанци Динко спасявал хора в катастрофиралия край Сливен автобус

"Хората пищят крещят. И други коли спряха, но само гледат. Казват: "Пази се, ще гръмне". Викам "Ама какво ще гръмне, пълно е с хора вътре" и започнахме да ги вадим един по един".

Правим два пъти повече боклук от европейците

България произвежда 2 пъти повече боклук в сравнение със средното ниво в Европа, пише в. "Труд". У нас на глава от населението се падат по 298 кг на година депонирани отпадъци срещу 147 кг - в ЕС.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Парното печели 45 млн. лв. от съдебни дела

"Топлофикация София" ще спечели най-малко 45 млн. лв. от такса юрисконсулт по делата, които води срещу 150 000 битови потребители. Това съобщи за "Телеграф" Емил Георгиев,

Синът на Добри Джуров, Спартак: Баща ми помогна да свалят Живков

"Баща ми ген. Добри Джуров има активно участие в свалянето на Живков. Даже бих казал и водещо участие. Това историята ще го докаже един ден. Джуров и Живков са имали няколко по-специални срещи преди

Петко Сертов върти търговия с ВиК тръби

Колегите му във фирмата го крият от медиите Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който се прочу с 40-дневното си изчезване в Гърция, е станал управител на фирма за търговия с пластмасови тръби за ВиК,

Децата на разпит пред Темида в 27 сини стаи

В 27 специални помещения, наречени сини стаи, дават показания децата, които застават пред българския съд за разпити по наказателни или граждански дела, научи в.

Глобяват кметове, ако не съобщят, че общината има дългове

Kметовете ще бъдат глобявани, ако не съобщят, че общината е затънала в дългове. Санкциите ще са между 500 и 2000 лв., решиха депутатите, като гласуваха окончателно промени в Закона за публичните