Засекретиха делото "Сладки"

https://www.24chasa.bg/Article/1763991 www.24chasa.bg
Снимка: МВР

Магистрати засекретиха делото срещу "Сладките", обвинени в източването на над 1,5 млн. лв. от 2011 г. досега. Има използвани СРС-та и това е причината заседанието в Специализирания съд вчера да се проведе при закрити врата, обясниха юристи.
Ямболският бизнесмен Иван Гаванозов бе арестуван с трима авери при спецакция "Сладки" на 5 февруари. Той е обвинен, че е ръководел група за данъчни престъпления. Другите задържани са Георги Колев, Пламен Недев и Живко Михов.

Обвиненията са, че са внасяли рафинирана захар от Чехия и олио от Румъния, а после правили фиктивен износ, за да спестят ДДС. Прокуратурата иска арест за 4-мата, до редакционното приключване на броя съдът не се произнесе с решение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена