Генерал Радев: Борисов не е бил мутра. Румен Петков: Още документи за „Буда“ ще излязат

https://www.24chasa.bg/Article/1764866 www.24chasa.bg
Румен Петков

Документи за агент „Буда" ще продължат да излизат. Тези, които ги вадят, ги вадят на час по лъжичка. Това пък обърква премиера Бойко Борисов. Това заяви в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия депутатът от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков.

„Не съм убеден, че при изнасянето на документи за агент „Буда" става дума за политическа поръчка", каза той.

По думите му дълбоко невярно е да се внушава, че БСП е заинтересована от скандала „Буда". Ако сме искали да го направим, щеше да е през 2009 година. Никога не сме си позволявали да използваме политическите силови ведомства, подчерта той.

Той бе категоричен, че никога не е виждал нито папка, нито папки по случая.

Петков изказа мнение, че още миналата неделя е трябвало да се направи проверка на автентичността на документите. Службата, която има право да разсекрети тези документи, трябваше да го направи още в неделя. И след като се разсекретят, да се види каква е била мотивацията на г-н Георгиев, на г-н Спасов и на всички други, подчерта той.

Румен Петков каза още, че този скандал ще се отрази на страната ни. Хвърля се много тежко съмнение върху страната ни. Всеки, който работи с нас, ще има едно наум, че утре това може да бъде извадено. Това е много лошо за службите, добави червеният депутат.

Генерал Кирил Радев пък за пореден път заяви, че Бойко Борисов никога не е бил сътрудник на ЦСБОП и в последствие на НСБОП. Той обясни, че скандалът „Буда" е измислен от група хора, които имат политически цели.

"Не съм политик. С появата на тези документи някой обидно подцени българските граждани. Показа невъзможност нещата да се развиват по сметките на хората, които си правят политически сметки и цели преди изборите", каза генерал Кирил Радев. Той отрече премиерът Бойко Борисов да е бил информатор, сътрудник и агент.

Радев е човекът, който е уволнил офицерите Спас Спасов и Младен Георгиев, от които тръгва документът "Буда". По негово мнение полковник Спасов е мушнал нещо в джоба за всеки случай. Документът е заснет малко преди той да напусне службата. Генерал Радев каза още, че Младен Георгиев едва ли е мислил, че тази папка ще се появи някога в общественото пространство. "Бойко няма нужда от защита, не е бил мутра по онова време" , отговори на пряк въпрос на Кеворк Кеворкян генералът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона