Корнелия Нинова ще съди Яне Янев

https://www.24chasa.bg/Article/1766736 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова Снимка: Архив

Депутатката от БСП Корнелия Нинова ще съди лидера на РЗС Яне Янев за клевети и лъжи, които изрекъл за нея, заяви тя на пресконференция в Благоевград.

Според народната представителка Янев е "марионетка на ГЕРБ" и „изпълнява политическа поръчка". "Иска да злепостави БСП, защото ГЕРБ се страхуват от загуба.

"Отклонява вниманието от ежедневните проблеми на българите - сметки за ток, безработица, ниски доходи. - каза Нинова. Ще повярвам., че е борец с корупцията, когато първо уволни Бойко Борисов, а второ - да разследва докрай парите за апартаментите на Цветан Цветанов."

Нинова призова Янев да изпрати в прокуратурата Мирослав Найденов за кражбите в горите, нарязването и продаването на напоителни системи.

Червената депутатка смята, че Янев цели да я злепостави, защото представлява проблем за ГЕРБ на предстоящите избори в областта. Тя подчерта, че всичко казано по неин адрес са лъжи, „за които ще го съдя рано или късно".

Корнелия Нинова изброи 3 лъжи, казани от Яне Янев. Той казал, че в разсекретените документи "има разговори с мен и г-н Кириенко, и г-н Шматко".

"Няма и помен от такива разговори, следователно Янев излъга. -заяви Нинова. - Каза, че в документите има записани със СРС разговори между мен и следовател Татяна Шарланджиева, с които й оказвам натиск да прекрати делото. От публикуваните документи се вижда, че няма и един такъв разговор, следователно Янев пак излъга. В документите съществува заключение по делото от Т. Шарланджиева, от което се вижда, че тя предлага Красимир Георгиев да бъде изправен пред съд за финансови злоупотреби, следователно Янев отново излъга."

 Вижте разсекретените документи тук

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт