Шефът на ГДБОП: Служителите на МВР не са животни, протестиращите бяха нагли

https://www.24chasa.bg/Article/1777956 www.24chasa.bg
Станимир Флоров Снимка: Архив

Служителите на МВР не са животни. Протестиращите се държаха нагло и агресивно. Мятаха бутилки, обиждаха и псуваха. Органите на реда са там, за да се грижат и за тяхната безопасност, каза още той. Това заяви в "Предаването Карбовски" главен комисар Станимир Флоров, шеф на ГДБОП.

Припомняме, че днес във всички големи градове на България се проведе национален протест срещу високите сметки за ток. В него участваха десетки хиляди хора. В София протестът продължи около 6 часа и имаше сблъсъци между полицаи и протестиращи. В Перник полицейски шеф беше пребит от агитката на "Миньор".

Той коментира и покушението срещу Златомир Иванов. Ние работим по няколко версии. Това което зависи от нас ние го правим. Има вероятност, опитът за покушение срещу Баретата, да е свързано и с дестабилизация на държавата. Същото е положението и с братя Галеви. Ние знаем къде са те, но не мога да давам такава информация. И братя Галеви, и Баретата са бивши служители на органите на МВР и са запознати с нашите методи на работа, категоричен беше Флоров.

Наблюдаваме и следим всички членове на подземния свят. В момента има тенденция, че няма големи босове. Тези хора се пазят и спазват желязна дисциплина. Не използват мобилни телефони и комуникират чрез техническите средства на 21 век, обясни Флоров.

Службите в момента са доста активни и пресичат доставката на наркотици. Цената на улицата на наркотичните вещества се е покачила много. Това се дължи на нашата работа. Ние успяхме да пресечем внасянето на много наркотици в България, похвали се Флоров. В България вече все по-малко се произвеждат синтетични наркотици. Лабораториите се изнесоха към Турция и Сирия.

По думите на Флоров ГДБОП полага усилия престъпната дейност на всеки нов "играч", който се появява в нишата на разпространението на наркотици да бъде документирана. Ние сме малка държава, тези неща се знаят, особено в оперативните среди, в които комуникираме и работим и става ясно, когато се появят нови "играчи", посочи Флоров.

Нито една страна не се е справила с тези проблеми, така че няма да е реално и няма да е честно ако кажем, че ще се справим на 100 процента, но правим всичко възможно тези неща да бъдат вкарани в рамките на нормалното, добави той. Това отново се дължи на нашата работа, завърши Флоров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,