Два протеста срещу високите сметки в Търново

https://www.24chasa.bg/Article/1790298 Два протеста срещу високите сметки в Търново Два протеста срещу високите сметки в Търново www.24chasa.bg

Над 35 коли шестваха по пътищата във Великотърновско с надути клаксони и знамена срещу високите цени на тока, произвола на монополите, липсата на демографска политика и геноцида спрямо българския народ.

"България на българите, така повече не може", бе насловът на протестното шествие, организирано от ВМРО. Колоната тръгна от паркинга под Царевец, премина през Горна Оряховица и Лясковец и се върна в Търново по главния път София-Варна. 
После караха покрай касите на енергото, където бяха освиркани от недоволнитe от паралелния граждански протест.

"Въпреки, че правителството е в оставка, смятам, че служебното може да постави началото на решаване на проблемите. Вместо да се замерят с папки в парламента, нека помислят за хората. Майка ми и баща ми имат по 140 лв. пенсия и ако не помагаме ние със сестра ми, те не могат да оцелеят. За да не ни обвинят, че яхваме народния гняв, ние не действаме като кукувицата, която си снася яйцата в чуждо гнездо, а си организираме собствен протест", каза Борис Вангелов от ВМРО.
Войводите поискаха виновниците за създалата се ситуация в страната да понесат съдебна отговорност.

"Ние сме с вързани ръце, нямаме правителство и няма кой да изпълни нашите искания, но ще продължаваме, докато не бъдем чути", каза оратор на седмия протест пред инкасаторския център на Енерго про.  Там се събраха едва 50-тина търновци, които скандираха "Мафия" и "Елате с нас, протестът е за вас". Те отново настояха за изгонване на чужденците от енергодружествата, гражданска квота в ДКЕВР и смяна на политическата система със свикване на Велико народно събрание, нова конституция и мажоритарен избор на депутати.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Събориха опасна къща в Благоевград

По нареждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, общинска фирма "Биострой" премахна опасна къща. Своевременните действия са предприети, след като е извършена проверка,

Водолази спасиха сърничка, паднала в преливника на язовир "Огоста"

Водолази от службата по пожарна безопасност и защита на населението спасиха сърне, паднало в преливника на язовир " Огоста". Сигналът бил подаден от живеещи във вилната зона на Монтана на 26- ти май

Наградиха малки художници в конкурса "Тъпан бие, хоро се вие"

Кметът на Монтана Златко Живков връчи наградите на победителите в Международния конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие", организиран от Община Монтана. Виктор Иванов на 10 г.

Вандали потрошиха чешма и скейтборд площадка в парк

Пореден вандалски акт и посегателство върху парк "Даме Груев" в Благоевград. Чешма и една от скейтборд площадките са обектите, засегнати от недобросъвестни граждани.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Вандали развиха болтовете на рампа за скейтборд във Велико Търново, застрашиха живота на деца

Скейт рампата в кв. „Кольо Фичето“ във Велико Търново за пореден път осъмна вандализирана, но този път по начин, който непосредствено застрашава живота на децата и младите хора,

Наш професор философ с трети мандат в УС на Международното Хегелово общество

Проф. Валентин Канавров, преподавател в ЮЗУ "Н. Рилски" - Благоевград, получи трети пореден 6-годишен мандат в Управителния съвет на Международното Хегелово общество.

Русенец осъди „Булсатком" за повреда в 2 телевизора

Русенец успя да осъди оператора „Булсатком” за повреда в два телевизора. Районният съд в Русе определи сателитният оператор да заплати на Д. 490 лева.

Кметът на Пещера с искане да си купи апартамент от община Пазарджик

Кметът на Пещера Николай Зайчев е подал искане за закупуване на апартамет от община Пазарджик по данъчна оценка за решаване на трайни жилищни проблеми.

След протести монтираха спирка на оживен булевард в Пловдив

Спирка слага край на чакането под дъжда на бул. "Хаджи Димитър" в Пловдив. Тя е дарение от частна фирма, уточниха от район "Западен". Всеки ден стотици чакаха градски автобуси на открито.