30 българи си поделят $ 1 321 293 наследство в Америка - "24 часа" ги откри

https://www.24chasa.bg/Article/1792571 www.24chasa.bg
Емигрантите Неда и Атанас с дъщерите си Ан и Мери пред къщата им в Гранит сити. На малката снимка - гробът на родителите в местното гробище Сейнт Джон.

1 321 293 долара и 1 цент. За толкова могат да претендират 30 български наследници на 2 богати лели в Америка. От 14 юни 2012 г. парите, оставени от тях, са в американската банка Колинсвил.

"24 часа" откри техни потомци в 8 града и 3 села в България.

Лелите, починали през 2009 и 2011 г., са  дъщери на емигрантите Атанас и Неда Петрови от ловешкото с. Казачево.

Ако съдът в американския щат Илиной признае 30-те българи, издирени от "24 часа", за наследници и уважи исковете им, те ще получат средно по 44 043 долара и 10 цента на човек. От тях ще трябва да извадят разноските за адвокати и събиране на документи.

Кои са и къде живеят кандидат-наследниците?

Какви стъпки предприемат?

Къде е наследството в момента?

Какво да правят хора, които се надяват на наследство в САЩ?

Четете 2 страници в съботния брой на "24 часа"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от

По дантелени черни чорапи, високи токове, шлиферче, което едва прикрива задните й части, и разкопчана до пъпа блуза се пусна Мара Отварачката из софийските улици. Певицата беше помъкнала със себе си чанта с гримове и помади, с които явно не се разделя. Очакваме скоро Мария да тръгне съвсем без дрехи.