Санират първите 2 блока в София с европари

https://www.24chasa.bg/Article/1796698 www.24chasa.bg
ЛИЛЯНА ПАВЛОВА

През лятото ще започне санирането на първите два жилищни блока по програмата, финансирана от ЕС, съобщи пред "24 часа" Цвета Наньова, шеф на компанията - мениджър на обновяването в София.

Днес в присъствието на строителния министър в оставка Лиляна Павлова ще бъде подписан първият договор за финансова помощ.

Двете сгради, които вече са одобрени, са в кв. "Изгрев" и "Захарна фабрика". Хората са получили и подписали и индивидуалните си сметки - те са между 2000 и 7000 лв. на домакинство.

Около 170 заявления за саниране по схемата са подадени в цялата страна, от тях са одобрени около 30.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата