Определят чрез жребий 20-те депутати, които ГЕРБ "дава" на БСП и ДПС

https://www.24chasa.bg/Article/1798824 www.24chasa.bg
Искра Фидосова пред президентството Снимка: Архив

Групата от 20 народни представители на ГЕРБ, които ще участват в съставяне на правителство с мандата на БСП или ДПС, ще бъде определена на лотариен принцип, съобщи съпредеседателят на парламентарната група на мнозинството Искра Фидосова.

По-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов обеща подкрепа от 20 депутати на ГЕРБ за съставяне на правителство на другите две водещи политически сили в страната.

"Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление", коментира Фидосова.

По думите й ГЕРБ няма да участва в следващото правителство "нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и други постове".

Фидосова призова опозиционните парламентарни групи да съставят кабинет в рамките на две седмици. Тя също обеща подкрепата на депутатите от партията.

"Нека излязат, да осигурят 250 000 нови работни места, каквато идея се прокламираше на един конгрес, да сменят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха, да увеличат пенсиите, минималната работна заплата", заяви председателката на правната комисия в парламента.