Надзорът на касата се събира извънредно за бюджетите на болниците

https://www.24chasa.bg/Article/1802466 www.24chasa.bg
Лекарите в "Пирогов" не са удовлетворени от срещата си с шефа на касата д-р Пламен Цеков.

Надзорният съвет на касата ще заседава извънредно в четвъртък заради кризата с бюджетите на болниците, съобщи министър Десислава Атанасова на излизане от "Пирогов". Нито тя, нито шефът на НЗОК д-р Пламен Цеков успя да успокои лекарите. Директорът доц. Стоян Миланов заяви, че не е напълно удовлетворен. Получил обещания, че изцяло ще бъде платена дейността за януари и отчасти надлимитната работа през февруари. На срещата не са коментирани преминалите през кабинети спешни пациенти. За тях Министерството на здравеопазването плаща по 15-20 лв. на човек, а реалният разход бил 70 лв.

Спекулира се с броя на лечебните заведения, работещите са около 250, заявиха от Националното сдружение на частните болници у нас. Оттам са възмутени, че касата се оправдава с тях, за да обясни намалените бюджети. Над 30 болници като тази в Девин не функционирали, но на хартия лицензът им не бил отнет и към тях също се разпределяли пари от общия ресурс. Накараха ни да си направим прогнозите, но се оказа, че никой от нас не е познал, заяви Бойко Пенков, шеф на "Софиямед". Бюджетите на частните болници се оказали "ужасяващи" и повечето от тях били пред фалит. Не вярват на обещанията, че ще се плаща надлимитна дейност. За декември, който е първи месец за финансовата 2013 г., НЗОК дължи още 640 хил. лв. за надлимитна дейност на "Софиямед" и 420 000 лв. на МБАЛ "Сердика". През 2012 г. държавата не дала нито лев на частниците за реанимациите им. Сдружението иска лимитите да бъдат махнати, а на болниците да се плаща според реално изработеното.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата