Предложение за брак закрепи "Луностишията между редовете" (галерия + видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1806330 www.24chasa.bg
Любо Бояджиев поиска ръката на Павлина Соколова.

Предложение за брак удари като гръм от ясно небе Павлина Соколова при първата премиера на поетичното й творчество. "Колко малко е нужно" на човек, за да вкуси от щастието, както се нарича и първата й поетична рожба, за да се сбъдне един блян. Въпреки че тя тайно се надяваше нещо да се случи на 14 февруари. Събитието не закъсня. Още по-паметна се очерта тази вечер, тъй като днес е роден баща й, когото тя много обича, за съжаление не е из между живите. Сякаш обаче "Луностишия"-та - втората стихосбирка на Павлина Соколова, отлетяха в "Между редовете" - третата й творба, и съхраниха завинаги всякакви обяснения в любов, отдаденост и преданост, за които е писала през годините. Тя пише от 11-годишна.

Поетесата, ненавършила 30 г., остана без думи. Говореше само със стиховете си. А усмивката й и сълзите красяха лицето й, докато публиката викаше: "Прочети "Дъжд", "Още!", "Бис, бис".

Ромео Танев даже подготви песен по нейно произведение като сюрприз: избра "Неточен адрес" от стихосбирката й "Луностишия".

Едва ли има друг творец, който като Павлина Соколова рискува сам да издава творчеството си с надеждата, че ще удовлетвори и най-капризния читателския вкус. Тя пише по вътрешна необходимост и успява сама да организира всичко: не моли за помощ, не иска средства. Само тя знае какво й косва всичко.

Силата й прозира още в мига, когато спонтанно решава как да издава, преди още един да я изплагиатства в интернет. Такъв случай посочи самата авторка, поради което избърза с издаването на "Между редовете".


Докато авторските права са трудно решими в България, Павлина Соколова излиза на преден план в уютната галерия "Класика" в София, за да чете произведенията си с идеята да остане над нещата, над суетата на времето ни. И се раздава... часове поне.


"Луностишията между редовете", както бе днешното мото на вечерта, разкриха и болката, и радостта от живота. Където е копнежът за любовта, която умира, но понякога възкрасва в творчески смисъл. Където красивите мечти се сблъскват с прагматизма и монотонното ежедневие. "Спомените цветни и вечни" също намират място в поезията на майката, жената и приятелката Павлина Соколова. Тя умее да разказва приказки не само на детето си, но и на възрастните. По детски чисто ги уплътнява с капчи сълзи, с някакви роли, но и с искрени усмивки, които вдъхват вяра и надежда в по-доброто. Усетът към красивото ръководи инстинктите и действията на лирическия горой, както в истинския живот. И въпреки, че той попада на кръстопът в поезията и пред избор, се ражда новият ден за себеизява, раздаване в името на детето, обич, творене изобщо. Там е светлината и чудото! До всичко това се докосва всеки, който усети поривите на голямото име Жена.Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,