Руски генерал освободи Вълчи дол пак

https://www.24chasa.bg/Article/1812567 www.24chasa.bg
Областният управител Коста Базитов и кметът на Вълчи дол Пенка Йорданова в компанията на руския генерал Мензай и казак от неговата войска.

Руски войски, водени от генерал Константин Николаевич Манзей освободиха Вълчи дол от турците. Те бяха придружавани от хайдути и медицински сестри. Възстановката в чест на Освобождението на България мина по улица "Трети март" и стигна до паметника на освободителите. Генералът беше посрещнат от кмета, даскала и попа.

Възстановката отбеляза с венци и минута мълчания 135-та годишина от Освобождението. Тя беше организирана от община Вълчи дол и в нея взеха участие регионалните клонове на Национално дружество "Традиция" в Добрич, Велико Търново и Велики Преслав, ученици и учители, читалищни самодейци, членове на пенсионерски клубове и на общинската структура на БЧК, служители на Общинска администрация и жители на община Вълчи дол. 

Сред официалните гости бяха народният представител от ГЕРБ Емил Радев, областният управител на Варна Коста Базитов, заместник-областният управител Пламен Манушев, както и областният координатор на ПП ГЕРБ - Варна, Иван Портних.

На площад "Христо Ботев" кметът на община Вълчи дол инж. Пенка Йорданова поздрави присъстващите и раздаде грамоти на участниците във възстановката.