Кирил Гоцев качва 6-месечния Тео на самолет

https://www.24chasa.bg/Article/181384 www.24chasa.bg
Теодора и Тео - двете любими същества на бившия шеф на БНТ. Той, естествено, е зад обектива. Вдясно - Гоцев като прокурист на телевизия ВВТ и Теодора на приема на президента за 24 май. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН

Колко голямо трябва да стане детето, за да лети със самолет? Авиокомпаниите имат една теория по въпроса, а родителите съвсем друга. Но пък Кирил Гоцев и съпругата му Теодора са на съвсем различно мнение - щом полетът му понася, хлапето е на борда.

Тео е на година и един месец, но вече има зад гърба си хиляди километри в небето. Летял е до Испания, и то с прекачване в Прага. На Средиземноморския бряг пък го качили на кораб. Пътувал е и до Варна със самолет. Обикновено заспива и не усеща нищо, казва баща му.

Когато бил на два месеца, миналото лято го завели на море в Созопол, а оттам и до Албена. Тогава изминал 1500 км, притихнал в детското си столче на задната седалка. Още километри го чакат до края на годината. Ако всичко е наред, може дори да лети и до Америка.

Гоцев като ученик в техникума.

Гоцев се увлича по фотографията още като тийнейджър. Спомня си как в хола в бащиния му дом затъмняват всичко с приятели и си правят фотолаборатория. Заедно с фотографа от БТА Тихомир Пенов и Бейла Даракчиев създават фотофиестата в Лозенец. Майстори са на актовите снимки. Бившият прокурист на ВВТ предпочита черно-бялата фотография и досега залага на нея - според него в подобни снимки има повече драматизъм.
Гоцев като ученик в техникума. Гоцев се увлича по фотографията още като тийнейджър. Спомня си как в хола в бащиния му дом затъмняват всичко с приятели и си правят фотолаборатория. Заедно с фотографа от БТА Тихомир Пенов и Бейла Даракчиев създават фотофиестата в Лозенец. Майстори са на актовите снимки. Бившият прокурист на ВВТ предпочита черно-бялата фотография и досега залага на нея - според него в подобни снимки има повече драматизъм.

Искаме от малък да попива културата на различни народи, да диша друг въздух, да знае,че има и други места по света, казва баща му. И макар да съзнава, че звучи странно, твърди, че бебетата попиват несъзнателно всичко около себе си и така разширяват кръгозора си. А от родителите се иска да ги водят на различни места, за да трупат малките им главички впечатления.

Ще го правим гражданин на света, заричат се родителите на Тео.
Ще го правим гражданин на света, заричат се родителите на Тео.

Тео е от втория брак на бившия шеф на БНТ Кирил Гоцев с красивата рекламистка Теодора. Роден е на 14 юни и е астрален близнак с английската кралица Елизабет Втора. Малкият е взел големите сини очи на двамата си родители.

Тео иска да е като възрастните и вече е отказал пюретата.
Тео иска да е като възрастните и вече е отказал пюретата.

Гоцев е баща и на 19-годишния Емануил и 15-годишната Виктория, които обожават изтърсака.

Припомних си как се гледа малко дете, за разлика отпреди 15-20 години сега нещата са много по-лесни. Децата се раждат с много повече дадености в главите си, които нашето поколение е добило след години живот, обяснява бързото съзряване на хлапетата тв босът. Той не се притеснява да сменя памперси и да поема изцяло грижите за Тео, когато майка му има работа. Иначе двамата сами си го гледат и по тази причина го водят навсякъде със себе си.

Отсега е разумен, не го глезим, истински мъж е и не е капризен, гордеят се родителите с малкия човек. Опитва се да се наложи и като истински Близнак много лесно усеща настроенията на хората, затова има индивидуално отношение към всеки.

Макар баща му да е свързан с телевизията от дълги години, Тео не обича синия екран. За сметка на това пък слуша радио и като чуе музика, започва веднага да танцува.

Гоцев е професионален фотограф и "баща" на известните фотофиести край Лозенец. По тази причина Тео има снимки още от петата минута на живота си. Гоцев дори заснел самото раждане на наследника си. Много беше вълнуващо да чуеш първия му звук, миенето на чешмата, разказва таткото и благодари на лекарите в болница "Щерев" за отношението към него в този тържествен момент. Тео вече е и герой на малки филмчета. Като един от спецовете по тв техника Гоцев запечатва как расте детето му на десетки дискове. Решил е да ги монтира в кратки филмчета за всяка една година от живота му. Това е история, след време ще му бъде интересно, мотивира се той.

Въпреки обожанието родителите нямат непостижими амбиции към детето си - искат да расте нормален и здрав и да има собствена позиция за живота.

 

6 СЪВЕТА ЗА ДЕТЕТО НА 1 ГОДИНА

1. Много често детето е по-умно от вас за бебешките работи.

2. Детето си има език и ти трябва да го научиш - така ще ти е много лесно да общуваш с него.

3. Дръжте се с него като с равностоен член на семейството и не се правете на бебе.

4. Не се опитвайте да го учите на неща, които ще научи само, като му дойде времето.

5. Обичайте го дори когато памперсът му е пълен - всичко вътре в него е и ваше.

6. Старайте се да опознае света от малко и да приеме животът такъв, какъвто е.