Радослав Стоянов, ЛГБТ активист: Андрей Слабаков насажда неприязън към гей общността

https://www.24chasa.bg/Article/1816570 Радослав Стоянов, ЛГБТ активист: Андрей Слабаков насажда неприязън към гей общността Радослав Стоянов, ЛГБТ активист: Андрей Слабаков насажда неприязън към гей общността www.24chasa.bg
Андрей Слабаков Снимка: Архив

Уважавам усилията на г-н Слабаков във връзка със свободата на пушещите, с уговорката, че това е доказано вредна практика, но изказванията, които той прави, оставят впечатление у масовата аудиторията, че контактите с гей хора са опасни. Това заяви пред Фокус Радослав Стоянов, ЛГБТ активист, който е завел дело срещу режисьора Андрей Слабаков заради дискриминационни изказвания спрямо гей общността в телевизионно предаване.

„Той очевидно говори, без никакво чувство за отговорност за вредите, които, като публична личност, може да нанесе на една общност. Това е поводът за нашето дело", обясни Стоянов.

„Андрей Слабаков твърди, че ние сме завели дело срещу него заради това, че е казвал истината. Това съвсем не е така", отбеляза Стоянов.

„През 2011 г. в национален ефир в праймтайма той заяви, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето, тъй като сеят СПИН, масово. - обясни Радослав Стоянов. - Аз и колегата правозащитник Добромир Добрев заведохме дело срещу г-н Слабаков по закона за защита от дискриминация за тормоз, както е формулирано в закона."

Според него, „ако г-н Слабаков си е направил труда да прочете нашето становище пред съда, щеше да знае, че основният начин за разпространение на ХИВ е хетеросексуалният полов контакт."

По данни на Световната здравна организация мъжете, които правят секс с мъже, са високо рискова група за инфектиране с ХИВ/СПИН. „Това означава не, че те са високо рискови за останалите хора около себе си, а че те са група, която е диспропорционално засегната от инфекцията. Всъщност едва около 10% от инфекцията фактически е пряк резултат от половия живот на тази съвсем малка общност", поясни Радослав Стоянов.

Вчера Андрей Слабаков заяви, че ако бъде осъден да плати глоба в делото, заведено срещу него заради изказването му за хомосексуалистите, той би заменил присъдата за ефективна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ДПС натисна откъм парламента: Избори през април или май!

"Това управление е идеологическо кръвосмешение. Като едно голямо семейство сте, ама семейство Адамс. Затова за нас извънредните парламентарни избори през април-май нямат алтернатива.

"168 часа": В Преслав изкопаха златното сърце на царица Мария

Върху уникалната находка със сложна техника са положени пет цвята. Византийката го купила от императорското ателие в Константинопол за сватбата си с цар Петър.

Лекарят на 2016 г. проф. Никола Владов: Нека младите остават в България

Нека младите лекари си стоят в България и търсят места, където да работят това, което искат – ще го получат рано или късно. Това каза лекарят на 2016 г. проф.

Станислав Иванов е подал заявлението си за напускане групата на Реформаторския блок

Депутатът от Реформаторския блок Станислав Иванов е подал заявление, с което напуска парламентарната група, съобщи БГНЕС. Тази сутрин временно председателстващият парламента Димитър Главчев от ГЕРБ

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Родители са против раздаването на стипендии на ромски ученици (видео)

Родителите от Добрич се обявиха против идеята да се дават стипендии на ромски ученици. Те вече подготвят жалба, която ще внесат следващата седмица. Родителите настояват за равен старт и равни

Със 122 народни прдставители парламентът събра кворум от втория опит

Парламентът събра кворум от втория опит и започна пленарното си заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В зала се регистрираха 122 народни представители.

Ген. Радев: Трябва да разрушим монополите и да създадем предвидима среда за развитие

Гръбнакът на нашето общество са микро, малките и средните предприятия и те трябва да се стимулират „Трябва да разрушим монополите, защото те пресират малкия и среден бизнес и да създадем предвидима

Ученици от Тръговище многократно се хранят с прибори за еднократна употреба

Ученици от Тръговище се хранят в училищния стол с пластмасови вилици и лъжици, които използват многократно, сигнализираха родители. Те настояват за отстраняването на директора на училището заради

Местан: Орешарски е стъпка от политическия казачок към ген. Радев (видео)

"Пламен Орешарски не е същинския кандидат на ДПС, а е стъпка от политическия казачок към ген. Румен Радев. Освен ако не се стигне до друга сделка. Защото целта на колегите от ДПС е да намерят път към