Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор

https://www.24chasa.bg/Article/1817806 Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор www.24chasa.bg
Снимка: МВР

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и представителите на синдикалните организации в МВР подписаха колективен трудов договор за служителите, работещи по трудово правоотношение, съобщи пресцентърът на ведомството.

Документът стана факт благодарение на постигнатото съгласувано компромисно решение и конструктивен диалог между ръководството на МВР и представителите на синдикалните организации в МВР.

„С подписването на колективния трудов договор днес се постигна най-важното - спокойствие за служителите, които работят в МВР по трудово правоотношение", заяви министър Цветанов. Той благодари на участниците в срещата и посочи, че този документ е още едно доказателство за осъществения и работещ социален диалог между ръководството на МВР и синдикалните организации.

Вслушването в конкретните аргументи и намирането на компромисни решения са част от механизмите за постигането на общата цел - провеждането на социална политика в интерес на служителите на МВР.

Вътрешният министър добави, че са предприети съгласувателни действия с Министерството на труда и социалната политика, за да може служителите на МВР, които работят на смени, да получат левовата равностойност на полагащите им се ваучери за храна за изминалата 2012 г. Той направи и кратка равносметка на постигнатото, въпреки трудните икономически условия - увеличение с 90 лева на порциона на служителите; осигурени 200 млн. лв. за обновяване на автопарка на ГДПБЗН, реновиране и доизграждане на част от сградите на ГД „Национална полиция", ГДБОП, общежитието към Академията на МВР, районни полицейски управления в София и в страната, полицейски участъци.

Цветан Цветанов обясни, че са потърсени и допълнителни финансови ресурси като добавена стойност към бюджета на ведомството. Той уточни, че са одобрени проекти на стойност 10 милиона лева по националния доверителен екофонд и с тях ще се санират сградите на Академията на МВР и ОДМВР-В.Търново. Подадени са и проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество с Гърция за цялостно обновяване на автомобилния парк и сградния фонд на ОДМВР-Благоевград и районните полицейски управления на територията на дирекцията.

На подписването присъстваха зам.-министър Димитър Георгиев и директорите на дирекции „Планиране и управление на бюджета" и „Правно-нормативна дейност".

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Огромен ТИР прегази велосипедист в Пазарджик (снимки)

Огромен ТИР прегази велосипедист на най-натовареното кръстовище в Пазарджик край моста на река Марица. Инцидентът е станал преди около час, трупът на прегазения все още е между последните две гуми на

Забравен куфар на гурбетчийка се оказа "бомбата" в Бургас (Снимки)

Забравеният куфар на автогара "Юг" в Бургас, който вдигна на крак полицията и затрудни движението в продължение на час и половина се оказа на ромка, тръгнала на гурбет в Гърция.

Мая Манолова и Стефан Данаилов са сред номинираните за президент от БСП Монтана

Омбудсманът Мая Манолова и обичаният от всички поколения актьор Стефан Данаилов са сред номинираните за президент от социалистите в Монтана. Това съобщи лидерът на общинската организация на партията

Забравен куфар спря рейсовете в Бургас (Снимки)

Сигнал за забравен куфар на автогара "Юг" в Бургас вдигна на крак полицията заради съмнения за бомба. Районът около транспортния възел в центъра на града е отцепен в 10,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

България поема ротационното председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

България ще поеме ротационното председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 г., съобщи министърът на външните работи Даниел Митов във фейсбук.

Земетресение люшна Якоруда

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България в района на Пазарджик, пише сайтът Е-79. Земният трус е усетен в 8,10 ч.

Духът на Стамболов се появява от отвъдното

Бившият премиер дава задгробно интервю с автограф Уникален коментар на политическия живот прави Стефан Стамболов. През 1907 г. неговият дух се появява от отвъдното.

Air France без полети от и до София днес

Авиокомпания Air France отменя полетите си до и от летище София за днес. На 27.07.2016 г., сряда няма да бъдат осъществени: Полет №AF1788, кацащ от Париж с планиран час 16:15 ч.

Ген. Киров: Около 400 човека от влезлите в Европа са идентифицирани като възможни атентатори

Необходимо е създаването на единен информационен апарат между всички европейски служби. Това коментира пред „Фокус“ ген. Кирчо Киров бивш директор на НРС.