Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор

Снимка: МВР

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и представителите на синдикалните организации в МВР подписаха колективен трудов договор за служителите, работещи по трудово правоотношение, съобщи пресцентърът на ведомството.

Документът стана факт благодарение на постигнатото съгласувано компромисно решение и конструктивен диалог между ръководството на МВР и представителите на синдикалните организации в МВР.

„С подписването на колективния трудов договор днес се постигна най-важното - спокойствие за служителите, които работят в МВР по трудово правоотношение", заяви министър Цветанов. Той благодари на участниците в срещата и посочи, че този документ е още едно доказателство за осъществения и работещ социален диалог между ръководството на МВР и синдикалните организации.

Вслушването в конкретните аргументи и намирането на компромисни решения са част от механизмите за постигането на общата цел - провеждането на социална политика в интерес на служителите на МВР.

Вътрешният министър добави, че са предприети съгласувателни действия с Министерството на труда и социалната политика, за да може служителите на МВР, които работят на смени, да получат левовата равностойност на полагащите им се ваучери за храна за изминалата 2012 г. Той направи и кратка равносметка на постигнатото, въпреки трудните икономически условия - увеличение с 90 лева на порциона на служителите; осигурени 200 млн. лв. за обновяване на автопарка на ГДПБЗН, реновиране и доизграждане на част от сградите на ГД „Национална полиция", ГДБОП, общежитието към Академията на МВР, районни полицейски управления в София и в страната, полицейски участъци.

Цветан Цветанов обясни, че са потърсени и допълнителни финансови ресурси като добавена стойност към бюджета на ведомството. Той уточни, че са одобрени проекти на стойност 10 милиона лева по националния доверителен екофонд и с тях ще се санират сградите на Академията на МВР и ОДМВР-В.Търново. Подадени са и проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество с Гърция за цялостно обновяване на автомобилния парк и сградния фонд на ОДМВР-Благоевград и районните полицейски управления на територията на дирекцията.

На подписването присъстваха зам.-министър Димитър Георгиев и директорите на дирекции „Планиране и управление на бюджета" и „Правно-нормативна дейност".

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Слави събра 673 481 подписа за референдума, внесоха ги в парламента

Точно 673 481 подписа внесе в Народното събрание Инициативният комитет на „Шоуто на Слави” за провеждането на национален референдум за промяна на политическата система.

Светлин Русев след инфаркта: Понякога и аз правя грешки!

„Понякога и аз правя грешки“. Така се пошегува със себе си маестро Светлин Русев след наскоро прекарания инфаркт и споделя, че вече се чувства добре и даже е готов да застане пред поредното си бяло

Контролните изследвания на Иван Евстатиев били много добри

Контролните изследвания на Иван Евстатиев са много добри, съобщи за "Пазарджишка Марица" д-р Дора Шопова, зам.-директор на областната болница, където бившият кмет на Стрелча и Пазарджик беше приет с

Започна пропускането на леки коли и автобуси през ГКПП „Илинден-Ексохи“

В 15.00 часа започна пропускането на леки автомобили и автобуси през ГКПП „Илинден-Ексохи“, съобщи дежурният служител в ГД „Гранична полиция“ за "Фокус".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Д-р Захи Хауас: Ако спрете да идвате в Египет, насърчавате тероризма (Видео)

"Ако спрете да идвате в Египет, вие на практика насърчавате терористите да продължават по същия начин." Това заяви на пресконференция в БТА световноизвестният египтолог д-р Захи Хауас.

Жена се заклещи между два балкона

Жена се заклещи между два балкона. Случката се разиграла на улица „Димитър Греков” в Пазарджик. Снимки от комичния инцидент са качени на сайта на bTV вчера.

Изоставен багаж в столичен тролей вдигна на крак полицията

Малко след 14,00 часа в СДВР е получен сигнал за изоставен багаж в тролей номер 6 от мрежата на градския транспорт в София, съобщиха за "24 часа онлайн".  В момента полицията проверява сигнала.

Това е новият началник на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов

Ген.-лейтенант Константин Попов е роден на 28 август 1961 г. в град София. Завършено образование: 1979 г. – 22 ЕСПУ „Г. С. Раковски” – София 1979 – 1984 г. – ВВВУ „Г.

Ген. Константин Попов встъпи в длъжност като началник на отбраната

Генерал-лейтенант Константин Попов подписа акта, с който встъпва в длъжност като началник на отбраната по време на официална церемония в министерството на отбраната, съобщи „Фокус”.