Класическа агнешка дроб сарма

https://www.24chasa.bg/Article/1819446 Класическа агнешка дроб сарма Класическа агнешка дроб сарма www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ.

Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Димитър Димитров ви предлага вкусно пролетно ястие - агнешка дроб сарма със заливка.

Продукти: 

500-700 г агнешки дреболии, 1 каф. ч. ориз, 1 глава кромид лук, 10-15 пресни кромидени перца, 5-6 с. л. олио, 1 суха чушка, 1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. чубрица, 1 каф. л. черен пипер, щипка-две джоджен, сол на вкус, свеж магданоз, около 250 мл бульон, 2 каф. ч. вода

За заливката: 2 яйца, 1 кофичка квасено мляко, 3 с.л. брашно, щипка сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в солена вода с дафинов лист или бахар по желание. Заделяме от бульона, който прецеждаме. Нарязваме охладените дреболии на малки парчета, които запържваме с нарязания лук и сухата чушка. Солим на вкус. Малко след това добавяме ориза и сухите подправки.

Продължаваме да пържим и бъркаме още малко. Слагаме червения пипер, отново разбъркваме и веднага след това наливаме бульона и водата. Изчакваме да клокне и изсипваме в тава с размер, не по-голям от 30-32 см.

Печем ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври течността и отгоре се образува лек загар.

Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с щипка сол, а след това добавяме млякото и брашното. Разбъркваме добре до еднородна смес и заливаме ястието. Печем още 10 мин, докато придобие златист цвят. Поднасяме дроб сармата топла с купичка кисело мляко.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Торта "Павлова" във веган вариант

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

След 14 ч чалга певецът Крум не яде никакъв хляб

Чалга певецът Крум предпочита да яде, вместо да готви. Затова и когато се завърти из кухнята, пред засуканите манджи избира да си направи лесна и здравословна храна.

Мусака с патладжани и моцарела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дунапренени хлебчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Мариново медено свинско

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Карамелизирани смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Минипитки

КОЙ ГОТВИ Виолета Василева ни предлага рецепта за вкусни минипитки, с които можем да зарадваме близките си хора около трапезата. ПРОДУКТИ 2 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. вода, 6 с.л.

Печени патладжани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Борислав Чучков пробвал сирене с малки бели червейчета в Сардиния

Борислав Чучков, един от създателите на известния български филм “Тилт”, е майстор не само в реализирането на успешни ленти за екрана. Много го бива и около печката в кухнята.