Класическа агнешка дроб сарма

https://www.24chasa.bg/Article/1819446 www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ.

Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Димитър Димитров ви предлага вкусно пролетно ястие - агнешка дроб сарма със заливка.

Продукти: 

500-700 г агнешки дреболии, 1 каф. ч. ориз, 1 глава кромид лук, 10-15 пресни кромидени перца, 5-6 с. л. олио, 1 суха чушка, 1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. чубрица, 1 каф. л. черен пипер, щипка-две джоджен, сол на вкус, свеж магданоз, около 250 мл бульон, 2 каф. ч. вода

За заливката: 2 яйца, 1 кофичка квасено мляко, 3 с.л. брашно, щипка сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в солена вода с дафинов лист или бахар по желание. Заделяме от бульона, който прецеждаме. Нарязваме охладените дреболии на малки парчета, които запържваме с нарязания лук и сухата чушка. Солим на вкус. Малко след това добавяме ориза и сухите подправки.

Продължаваме да пържим и бъркаме още малко. Слагаме червения пипер, отново разбъркваме и веднага след това наливаме бульона и водата. Изчакваме да клокне и изсипваме в тава с размер, не по-голям от 30-32 см.

Печем ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври течността и отгоре се образува лек загар.

Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с щипка сол, а след това добавяме млякото и брашното. Разбъркваме добре до еднородна смес и заливаме ястието. Печем още 10 мин, докато придобие златист цвят. Поднасяме дроб сармата топла с купичка кисело мляко.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Димитър Пенев за пореден път се прояви като страхотен кадемлия за ЦСКА-София по време на жребий. Той изтегли лек съперник от Втора лига за "червените" на осминафиналите в турнира за Купата на България. На стадион "Българска армия" водачът в Първа лига ще мери сили с "Ботев" (Враца), като сблъсъкът се решава само в една среща.

Първо специализирано изложение на български производители на храни и напитки ще се проведе във Велико Търново от 12 до 14 октомври 2017 година. “Трапезица Фест“ е вдъхновено от инициативата на БНТ „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Организира се от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“,

Заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева и председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов откриха 4- тия конгрес на съюза в Кюстендил. Неговата тема е “Иновации и развитие на българските СПА дестинации. Проблеми пред общините и бизнеса”. Сред гост - лекторите са председателят на Изпълнителният комитет на