Калин Михов: Ако Лара Банева е похитена от българи, няма да я наранят

https://www.24chasa.bg/Article/1819573 Калин Михов: Ако Лара Банева е похитена от българи, няма да я наранят Калин Михов: Ако Лара Банева е похитена от българи, няма да я наранят www.24chasa.bg
Снимка: Йордан Симеонов

Почеркът при похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо е малко по-различен от другите отвличания. Преди 2-3 години се използваше по-малко насилие, докато сега похитителите са били въоръжени. Това каза пред БНР бившият началник на сектор "Наркотици" в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Калин Михов.

„Явно, че те са очаквали, че може да възникне такова нещо и това е най-неприятното в случая, че вероятността да се получат жертви е била предвиждана от похитителите и то в присъствието на малко дете", посочи експертът.

Той заяви, че е възможна и версията чрез отвличането на дъщеря му Лара да се цели Брендо да бъде предупреден да не говори.

„Лошото е, че различните престъпни групировки по света са с различен манталитет. Предполагам, че ако е чисто българска групировката, няма да има опасност за живота на детето", каза още Михов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Двойка хипопотами джуджета идват за първи път у нас

Ще гостуват един месец в Софийския зоопарк Двойка хипопотами джуджета ще може да се видят за първи път в България. Животните вече пристигнаха в Столичния зоопарк.

Над 50 нелегални мигранти върнати за часове в Гърция (Обзор)

Трафикант събирал по 200 евро от бежанците и ги лъгал, че отиват в Македония “По-голямата група от задържаните над 80 мигранти само за няколко часа вече са върнати в Гърция - това е най-бързата

Учителката Велика Янакиева: Жан Виденов бе лидер, Антонина Стоянова - отличничка

Ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев написал поема на кандидатстудентския си изпит Дисциплиниран, отговорен, скромен, лидер в класа си. Така описва Жан Виденов бившата му учителка по

Рашидов заминава за Брюксел, ще участва в редовно заседание на ЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава за Брюксел за участие в редовното заседание на Съвета на Европейския съюз във формат „Образование, младеж, култура и спорт“.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Нелегален нефтохим край старо находище до Ловеч (Снимки)

4-ма източвали по 20 хил. литра кондензат месечно Четирима мъже са задържани за незаконен добив на кондензат от изоставеното държавно нефтонаходище край ловешкото с.

"168 часа": Как прецакахме българския бацил за Нобелова награда

Пенчо Далев откри в него антираков пептид, но други го патентоваха като лекарство Българският млечен бацил може да излекува рака, но българската злоба и завист постоянно го насаждат.

Людмила Живкова била три дни в транс при последното си пътуване? (Видео)

В едно от пътуванията си в Индия в посолството казват на Людмила Живкова, че край нея има доносник като визират един от охраната й. Според личната й секретарка Живкова е имала намерение да решава

ДПС няма да дава "непоискана подкрепа" за президентските избори

На президентските избори няма да даваме подкрепа, която не ни е поискана. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на голям събор в бургаската община Руен по повод 37 години от създаването й.

Милото вози абитуриенти в джип за 200 бона

Актьорът Калин Сърменов вози абитуриенти. Милото бе уловен от "България Днес" да чака дете на свой приятел пред Испанската гимназия в столицата. Пред входа на училището Сърменов бе паркирал