Дарина Павлова продаде имение за 2,2 млн. долара, живее в къща за 1,7 млн.

https://www.24chasa.bg/Article/1819689 www.24chasa.bg

Дарина Павлова е продала семейното имение в Ъпървил, щата Вирджиния, за около 2,2 млн. долара. Това е станало в края на 2005-а - началото на 2006 г. - почти 3 г. след убийството на мъжа Илия Павлов на 7 март 2003 г.

Така единственият имот, който вдовицата е запазила от общия им живот, е къщата във Виена, Вирджиния, за която Илия Павлов е броил 757 500 долара през ноември 1991 г.

Не е истина, че Дарина е обявила къщата за продажба, показа справка на "24 часа" в имотните регистри на окръг Феърфакс.

За 2013 г. данъчната оценка на къщата, която все още се води на името на Илия и Дарина Павлови, е малко над 1,5 млн. долара, но според сайтове за имоти пазарната стойност е около 1,7 млн. долара. Най-висока е била данъчната оценка през 2006-а и 2007 г. - преди мощната икономическа криза, която удари Америка.

Двукатното бижу се намира на хълм в гориста местност в окръг Феърфакс, западно от Вашингтон, далеч от магистралата, която свързва малкото градче с американската столица.

При построяването си през 1988 г. домът е струвал 148 625 долара, показват местните регистри. След като Илия Павлов брои за него 757 500 долара, цената му през годините неизменно се е покачвала с малко изключение по време на световната криза. През 2009 г. оценката рязко спада от 1 718 600 на 1 264 350 долара. След това започва отново бавно да расте, за да достигне днешната рекордна данъчна оценка, записана в регистъра.

Къщата, около 500 кв.м., е разположена на 2 етажа. Има малък вътрешен и по-голям външен басейн, 4 спални, 4 бани и огромна дневна на партерния етаж. Преди време Дарина живееше там с двете си деца, но те все по-рядко се връщат в бащиния дом.
Къщата във Виена, Вирджиния, е първата, но не единствената къща, купена някога от Илия Павлов.

В края на 90-те години той брои $ 1 653 000 за имението в Ъпървил, Вирджиния. Масивната сграда от тухла и камък, в която има 12 стаи, е построена през 1990 г. За жалост Илия Павлов  се радва само няколко години. Вложението обаче си е струвало, защото в края на 2005 г. къщата и ранчото около нея са продадени с около 600 000 долара над първоначалната цена.

Имотът, както и платените за него данъци са се водили на името на Илия Павлов от 2000 г. до края на 2005 г. За този период българинът брои в местната хазна 83 873,43 долара. След това имението е продадено за около 2,2 млн. долара, а собственик на имота се води някой си Дейвид Йорк.

Дарина Павлова отдавна е продала и друга къща във Вирджиния, на която е била собственик. Тя се намира на около 500 метра от сегашния  дом и е била купена за 660 000 долара през 1993 г., показват местните регистри.

През февруари 1997 г. Дарина я продава за 290 000 долара на жената на шефа на Балканбанк Иван Миронов. Банкерската съпруга от своя страна също продава къща след време.

Тази къща, която се простира на около 450 кв. м, е построена през 1991 г. и е на 2 етажа с 6 спални. Тя е само на около 500 метра от дома, който Илия и Дарина оставят за себе си и вдовицата обитава в момента.

И друг дом, принадлежал някога на фамилията на Илия Павлов, вече не е в техни ръце - този на убитата му сестра Славка (виж карето долу).

Зетят на Илия Павлов наследи единия дом на убитата му сестра Славка

Зетят на Илия Павлов и съпруг на убитата му сестра Славка окончателно наследи една от къщите на покойната си съпруга, показва справка на "24 часа" в американските имотни регистри.

Филип Стоянов Николов вече е вписан като собственик на дома на убитата Славка Павлова Найденова в Хановер, Вирджиния.

Едноетажната къща е повече от скромна в сравнение с някои от палатите на Илия Павлов. Домът, който обитавали преди убийството Славка, синът  Пол и вторият  съпруг - Филип, е построен през 1971 г. и има 3 спални и 2 бани, които се простират на около 140 кв.м. Славка Найденова купува къщата на 8 ноември 2000 г. за 100 000 долара.

Вдовецът Филип е вписан като собственик на 9 август 2011 г. - почти година и половина след убийството на съпругата си, извършено през февруари 2010 г. В момента данъчната оценка на къщата е около 200 000 долара. Вдовецът я е отдал под наем.

Но дори и с наема не е могъл да погасява кредита за друг дом, купен от Славка през 2000 г. за 85 000 долара. Той се намира в Александрия, Вирджиния. През 2005 г. Славка отдава имота на фирма за управление. На 4 май 2012 г. - близо 2 г. след смъртта  домът е оценен на 211 500 долара и става собственост на банка HSBC. На 30 януари 2013 г. банката го продава на частно лице за сумата 243 000 долара.

Бащата на Илиа Павлов Павел Найденов: Тя няма да дойде на панихидата в Арбанаси

- Г-н Найденов, в четвъртък се навършват 10 г. от смъртта на сина ви Илия Павлов. Ще правите ли голяма панихида?

- Ще идем на Арбанаси.

- Трите му деца, Дарина ще дойдат ли?

- Не, не, те са пръснати на различни места. Ще идем само приятели, колеги.

- А Дарина?

- И Дарина няма да дойде.

- Преди време тя обеща да събере да видите всичките си внуци. Стана ли това?

- Не, не - по скайп, по телефона се чуваме.

- Скоро прочетох в имотните регистри, че една от къщите на дъщеря ви Славка вече се води на името на съпруга  Филип?

- Не, той има много малък дял. Имаше едно дело. Нашите адвокати го спечелиха - той беше подал иск. Но там има наследници - внуците ми, аз имам дял...

- Но по американските закони мъжът наследява покойната си съпруга...

- Вие за къщата в Америка ли говорите? За там не знам. Не се и интересувам. Ако по право му я дадат на него... Но доколкото знам, има меморандум на Славка, че ако нещо се случи с нея, и понеже и Полчо (Пол е синът на Славка от първия брак - бел. ред.) загива, къщата трябва да иде при Лестер (първия съпруг на Славка - бел. ред.)

- Веднага след смъртта на Илия вие обявихте, че ще правите собствено разследване на убийството. Докъде стигнахте?

- Ами засега нищо не става. Ние имаме желание, но резултатите не идват така лесно.

- Спряхте да се занимавате с това?

- Аз не съм спрял, но не става. Трябва някой друг килър да се появи някъде да го изловят - някой, който така си вади хляба, и да се тръгне по някаква следа. Засега няма. Все очакваме, че може нещо да бъде разкрито, но засега няма нищо.

Още снимки на всички къщи и от сегашния дом на Дарина Павлова - в книжното издание на в. "24 часа" 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи