Чудотворното копие на "Достойно ест" отива във Варна

https://www.24chasa.bg/Article/1821137 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Чудотворното копие на иконата Света Богородица - "Достойно есть" пристига във Варна на 11 март във връзка със събитията в града. Това съобщиха от пресцентъра на Варненска и Великопреславска митрополия.

Предложението идва от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и Св. Синод, със съдействието на Балканското атонско сдружение, София, във Варна ще пристигне чудотворното копие на иконата св. Богородица - "Достойно есть".

В продължение на три поредни дни иконата ще бъде изложена за поклонение в храм „Св. Успение Богородично". Инициативата е породена от духовната загриженост на Върховното Управление на Българската православна църква за единството и мира във Варна и страната.

Програмата предвижда на 11 март /понеделник/ в МКХП „Св. Успение Богородично" от 08:00 ч. да бъде отслужена утре, от 09:00 ч. - начало на св. Божествена Литургия, а от 11:00 ч. - Панихида по повод девет дни от трагичната и нелепа кончина Пламен Горанов.