Цацаров: Делото с изнесените СРС-тата за Мишо Бирата е спряно

https://www.24chasa.bg/Article/1824429 www.24chasa.bg

Делото с изнесените СРС-та за Мишо Бирата, при които бе замесено и името на Бойко Борисов, е спряно заради липсата на доказателства на конкретен извършител. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител номер 1 обясни относно скандалния случай с Мишо Бирата, че се е запознал с папка по делото, която съдържа досъдебно производство срещу неизвестен извършител, което е било спряно.

„Мотивът за прекратяването на делото е неустановяване на извършителя - лице, което е изнесло класифицирана информация", посочи Цацаров.

Делото е започнато, водено и е спряно именно срещу неизвестно лице, което е изнесло класифицирана информация, обясни той.

„В хода на проверката ще се разбере дали има основание за това да се търси друга отговорност или не", каза още главният прокурор.

"Не може да ми задавате въпрос - дали имам доверие на прокурора, защото не деля прокурорите според това дали им имам доверие или не. Имам доверие на всички, които работят в системата на прокуратурата", отговори Цацаров на въпрос има ли доверие на прокурора, който се занимава с това дело и подчерта, че няма лично отношение по случая, защото „няма дела, които са му интересни или не са му интересни".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт