Пилешка пържола по старозагорски

https://www.24chasa.bg/Article/183115 Пилешка пържола по старозагорски Пилешка пържола по старозагорски www.24chasa.bg
СНИМКИ: ПЕТЬО ТУРЛАКОВ

Специалитет от кухнята, характерна като вкус и подправки за Старозагорския регион, предлага Грозданка Стойчева - майстор-готвач в заведението за бързо хранене "Юлита" в Стара Загора.

Продукти

150 г пилешка пържола от бут

200 г лук

20 г кисели краставички

20 г гъби

20 г кашкавал

Подправки - пикантина, соев сос, чубрица, сол, черен пипер, олио

(Продуктите са за една порция.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолата се запича във фурна на 250 градуса до полуготово състояние.

Лукът, киселите краставички и гъбите се задушават заедно с пикантината и соевия сос. Накрая се добавя чубрицата.

Тази смес се поставя върху пържолата "на кубче". Настъргва се кашкавалът и се запича.

Може да се поднесе с гарнитура ризото, картофено пюре, домати и краставици.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

За гарнитура по желание - ориз, картофено пюре, домати, краставици.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Влади Въргала сготвил за пръв път мусака, когато се родил синът му

Влади Въргала помни гозбите на баба си още от детските години. Тя била гъркиня и като такава знаела как да се вихри в кухнята и да приготвя най-различни манджи.

Картофени крокети

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Aladin Foods организира най-голямото надяждане с дюнери за откриването си в Кюстендил

На 27 август 2016 г. Aladin Foods отваря нов обект от веригата за бързо хранене в центъра на Кюстендил. По този повод в 12:00 часа на пешеходната улица (до пощата) ще се състои най-голямото

Хрупкави кисели хапки с рулца от раци и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Миди "Саганаки"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сладкиш "Магия"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Супа от диви ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Малинов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ива Екимова готвила за първи път агнешки главички с Дими. Било я страх да ги докосне

Ива Екимова няма да забрави 10-ия си рожден ден. Още си спомня вълнението при очакването на гостите, подготовката на менюто, което не минава без любимите за всяко дете сандвичи с франзели.