Пилешка пържола по старозагорски

СНИМКИ: ПЕТЬО ТУРЛАКОВ
Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас, задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Продължаваме поредицата за тънкостите на националната кухня по региони, която започнахме в неделя, с предложение от Стара Загора.

Специалитет от кухнята, характерна като вкус и подправки за Старозагорския регион, предлага Грозданка Стойчева - майстор-готвач в заведението за бързо хранене "Юлита" в Стара Загора.

Продукти

150 г пилешка пържола от бут

200 г лук

20 г кисели краставички

20 г гъби

20 г кашкавал

Подправки - пикантина, соев сос, чубрица, сол, черен пипер, олио

(Продуктите са за една порция.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолата се запича във фурна на 250 градуса до полуготово състояние.

Лукът, киселите краставички и гъбите се задушават заедно с пикантината и соевия сос. Накрая се добавя чубрицата.

Тази смес се поставя върху пържолата "на кубче". Настъргва се кашкавалът и се запича.

Може да се поднесе с гарнитура ризото, картофено пюре, домати и краставици.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

За гарнитура по желание - ориз, картофено пюре, домати, краставици.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл.

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен