Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Пилешка пържола по старозагорски

https://www.24chasa.bg/Article/183115 Пилешка пържола по старозагорски Пилешка пържола по старозагорски www.24chasa.bg
СНИМКИ: ПЕТЬО ТУРЛАКОВ
Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас, задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Продължаваме поредицата за тънкостите на националната кухня по региони, която започнахме в неделя, с предложение от Стара Загора.

Специалитет от кухнята, характерна като вкус и подправки за Старозагорския регион, предлага Грозданка Стойчева - майстор-готвач в заведението за бързо хранене "Юлита" в Стара Загора.

Продукти

150 г пилешка пържола от бут

200 г лук

20 г кисели краставички

20 г гъби

20 г кашкавал

Подправки - пикантина, соев сос, чубрица, сол, черен пипер, олио

(Продуктите са за една порция.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолата се запича във фурна на 250 градуса до полуготово състояние.

Лукът, киселите краставички и гъбите се задушават заедно с пикантината и соевия сос. Накрая се добавя чубрицата.

Тази смес се поставя върху пържолата "на кубче". Настъргва се кашкавалът и се запича.

Може да се поднесе с гарнитура ризото, картофено пюре, домати и краставици.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

За гарнитура по желание - ориз, картофено пюре, домати, краставици.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени кифлички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Леопардов бриош за Великден

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,