Пилешка пържола по старозагорски

https://www.24chasa.bg/Article/183115 Пилешка пържола по старозагорски www.24chasa.bg
СНИМКИ: ПЕТЬО ТУРЛАКОВ

Специалитет от кухнята, характерна като вкус и подправки за Старозагорския регион, предлага Грозданка Стойчева - майстор-готвач в заведението за бързо хранене "Юлита" в Стара Загора.

Продукти

150 г пилешка пържола от бут

200 г лук

20 г кисели краставички

20 г гъби

20 г кашкавал

Подправки - пикантина, соев сос, чубрица, сол, черен пипер, олио

(Продуктите са за една порция.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолата се запича във фурна на 250 градуса до полуготово състояние.

Лукът, киселите краставички и гъбите се задушават заедно с пикантината и соевия сос. Накрая се добавя чубрицата.

Тази смес се поставя върху пържолата "на кубче". Настъргва се кашкавалът и се запича.

Може да се поднесе с гарнитура ризото, картофено пюре, домати и краставици.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

За гарнитура по желание - ориз, картофено пюре, домати, краставици.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар