Класата на безделниците убива за нищо

https://www.24chasa.bg/Article/1834091 www.24chasa.bg

ЕДНО съсловие, което прераства в класа, втрещява със зверските си постъпки напоследък. Хора, които нямат образование, професия, интереси, религия, убиват по особено мъчителен начин от скука.

Те са материално независими, защото близките им ги издържат с пари, заработени в чужбина. Не знаят какво е трудности, да работиш, за да учиш, да се наложиш в работата си, да издържаш семейство.

Защо никой социолог, антрополог и прочее анализатор на процесите в живота не видя и не предупреди за тази класа? Тя поражда най-ужасяващите психопати, които буквално избуяха в последните години.

Ценностите им са върхът на мутризацията и чалгизацията. Живеят без правила, без спирачки, без почит към нищо. Човешкият живот за тях не струва нищо и затова не съжаляват, когато го отнемат. По-скоро биха се просълзили за себе си, биха потреперили пред перспективата да излежат десетина-дванайсет години в затвора.
Такъв е случаят с Емил Азов и Михаил Миков, които пребиха до смърт бременната Петя. Те едва ли са чували, че жена не се удря и с цвете. И биха се изсмели, ако им кажеш, че трябва да уважават живота в утробата на бъдещата майка.

Нека не бъдат наричани “любовници”, защото тези хора нито знаят какво е любов, нито могат да правят любов. Те просто задоволяват някакъв животински нагон. И имат животински нюх да откриват жертвите си - свити, притеснени момичета, които се страхуват да гъкнат, когато ги унижават и мачкат. Странно защо бившата приятелка на Емил Азов, която е била залята с бензин и заплашена, че ще я запали, не се е оплакала на близки, полиция... По подобен начин и убитата Петя не е споделяла за връзката си и е позволила да се гаврят с нея до последния  ден.

От класата на безделниците е Светла Тодорова - лелята, която поръча убийството на племенницата си Женя от Варна.

Светла е жена без професия, без приятелски кръг, без интереси. Тя не успява да завърши Техникума по обществено хранене. Работи няколко месеца на пристанището и после започва живот с парите на другите. От време на време я издържа бащата на трите  деца. А понякога той се крие, за да взема тя социални помощи като самотна майка. После мъжът отива да работи в Белгия, за да праща суми оттам.

Идеята за убийство на племенницата е продиктувана от злоба и няма никакъв практически резултат. Затриването на момичето не води до придобиване на частта от фамилната къща, за която Светла ламти.

От класата на безделниците, които се издържат от гурбет в чужбина, е и признатият за извършител на убийство Петър Ангелов. 23-годишният мъж се надруса и закла Женя Тодорова с над 70 удара. Когато ножът се счупил, взел химикалки да я боде.
Петър е отгледан от баба си. Преди да навърши 2 години, майка му и баща му заминали да работят в Полша. И досега тя е в Италия, където се труди и му праща пари. А той иска още и още. Избутал е някак си гимназия, няма професия, няма планове за бъдещето. Естествено, хоризонтите му свършват до безкрайно пиене на кафета в кварталното барче и до търсене на пари, за да си купи трева или пико. Затова убива първата братовчедка на гаджето си - за да спечели 5000 лв. За него толкова струва човешкият живот.

Тези хора израстват с мислене, по-свирепо от скотското, защото не познават майчината любов. 20-25-годишни момчета гледат на майките си като на изпращачки на пари.
От древни времена жената в семейството е пазителката на ценностите. Тя научава детето да не посяга на по-слабия, да подава ръка, да уважава създаденото от другите.
Обаче вече 23 години много от майките отсъстват. Те са поставени пред избора дали да останат и да водят трудно съществуване с децата си, или да заминат, за да заработват за хляба. И много от тях избират второто. Защото със слугински професии в чужбина се печели повече, отколкото с квалифицирана работа у нас.

Докато се грижат за чужди старци и болни и чистят на другите европейци, майките на гурбет не искат и децата им в България да живеят като слуги. Затова не дават косъм да падне от главата им, а са готови на всякакви лишения, но да има пари за децата. Няма значение, че 20-30-годишни мъже и жени не учат, не работят, не създават семейства, а се концентрират върху безделието си.

Днешните убийци израснаха в един свят, където идеал за живот е да си мутра. Да си брутален, да вършиш жестокости безнаказано. Класическата мутра силно се изненадва, когато я питат “Ти какво създаде в този живот?” и има отговор - “А трябва ли нещо да създавам?”.

Днешните психопати са деца на разпада на семейството и пълното отсъствие на уважение към всички и всичко. Тяхната наглост и пътят им до непростимата стъпка остават неуловими за социални служби, органи на реда, дори за роднини и приятели, защото сякаш цялото общество е изтръпнало от липса на перспектива и е притъпило сетивата си.

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство