Станишев: Ако ръководството на МВР се запази, няма как да говорим за честни избори

https://www.24chasa.bg/Article/1836689 www.24chasa.bg
Сергей Станишев Снимка: Архив

"Много ясно формулирах нашите очаквания и искания към служебния кабинет", заяви председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на пресконференция.

"Няма как да се говори за честни избори, ако ръководството на МВР остане същото, назначено от Цветанов и представляващо неговото най-тясно политическо обкръжение, начело с господинн Флоров, ръководителя на БОП.

Назначаване на госпожа Първанова за министър на вътрешните работи, която се занимава с европейските въпроси, трудно дава гаранции, че това няма да се случи", коментира той.

"Днес изнесох информация за проследяване, подслушване и създаване на досиета на лидерите на протестиращите граждани. Първото изпитание пред нея е дали ще разкрие истината за тази информация. По чия заръка е направено и какво представляват, имало ли е разрешение за СРС-тата. Изборите се организират в голяма степен от МВР, която трябва да гарантира тяхната законосъобразност, а досега МВР изпълняваше политическа поръчка на господин Цветанов.

Имаме много сериозни подозрения, че с това действие се гарантира "професионалното" ръководство на господин Флоров да запази своите позиции и реално да ръководи МВР", каза още червеният лидер.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт