Митовски снима "Фамилията" в къщата на Николай Гяуров

https://www.24chasa.bg/Article/1836988 www.24chasa.bg
Къщата на Гяуров е декор за сериала и в нея живее психически разстроената героиня на Ваня Цветкова.

Стефан Данаилов и Ваня Цветкова живеят в прекрасна къща в английски стил в Бояна. Преди 5 години истинските  собственици я бяха оценили за 4 млн. евро, но и до ден днешен не могат да я продадат.

Това е великолепният дом на оперния певец Николай Гяуров, построен навремето специално за него от тогавашното УБО.

От няколко месеца къщата, разпростряна върху 940 кв. м, е сценичен декор на “Фамилията” - най-новия сериал на Димитър Митовски и Димитър Гочев и тяхната продуцентска компания “Камера”.

В нея живее семейството на главния герой, изигран от Данаилов, и психично болната му съпруга, в чиято роля е Цветкова.

Сюжетът на новия сериал, който ще се излъчва по Би Ти Ви, е доста мистериозен. На моменти дори напомня американския “Туин Пийкс” на Дейвид Линч.

Има дни, в които неуравновесената героиня на Цветкова посещава един хоспис, носи храна и вещи от първа необходимост на болните хора в него. Изненадващо обаче 8 души там ще умрат при странни обстоятелства.

Хосписът, който е сниман в сериала, е реално съществуващо медицинско заведение за възрастни хора в София. Нещо повече, болните, настанени в него, стават част от сценария. Екипът на Митовски ги използва като натурщчици.

Нямат роли, по-скоро са статисти. Въпреки това за снимките ги гримират и фризират професионални козметици. Когато идват, настава истинско оживление сред болните, тъй като снимките на тв сериал внасят голямо разнообразие в живота им, разказват от екипа. Хората от хосписа дори се хранят с киноработниците, тъй като кетърингът е предвиден за всички.

Премиерата на “Фамилията” се очаква през март по Би Ти Ви.