БСП връчи на Цацаров 20 сигнала за корупция във властта

https://www.24chasa.bg/Article/1843657 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Депутати на БСП от разпусналото се 41-о Народно събрание предоставиха на среща с главния прокурор над 20 сигнала за корупция.

В Съдебната палата отидоха Михаил Миков, Ангел Найденов, Петър Курумбашев и Мая Манолова.

Става въпрос за информация, която е била подадена в парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, но не е била разгледана, обясниха от левицата.

В сигналите влиза въздействието на предишния премиер върху директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за осуетяване на проверката по случая с Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, търгове за гори, унищожаване на напоителни системи, сигнали, свързани с транспорта в Столичната община и други.

Сред сигналите е и този за рекламата на Програмата за развитие на селските райони във фейсбук и туитър, която била предмет на разследване от ОЛАФ.

Инициативата на Коалиция за България срещна разбиране от страна на обвинител номер едно в държавата, заяви Миков. Цацаров е поел ангажимент в разумен срок да се извърши проверка по тези сигнали.

На срещата е било обсъдено и прилагането на СРС във връзка с изборите. Сотир Цацаров е информирал, че се подготвя методическо указание в тази посока.

„Прокуратурата е призвана да контролира стриктно използването на СРС само за разкриване и доказване на престъпления, особено по време на изборите. Не сме запознати в детайли с методическите указания, но това, което ни каза главният прокурор, е, че при всички случаи СРС ще се използват в рамките на досъдебни производства", каза още Михаил Миков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт