Ново разследване за изнасилени сестри

https://www.24chasa.bg/Article/1861298 www.24chasa.bg
Съдия Мирослава Тодорова гледа делото 4 години, преди да го прати във военния съд, защото един от подсъдимите бил полицай по време на извършеното престъпление.

Разследването за грабежа на четиричленно семейство в софийско село, станал преди 15 г., е водено хаотично и е лишено от логика, обяви Върховният касационен съд. Той върна делото на Военно-апелативния съд и отмени оправдателните присъди на подсъдимите Борис Маринов, Димчо Димов, Божидар Методиев-Лудия, Цветко Ненов, Петър Стоянов и Димитър Николов.  

Делото нашумя през м. г., след като бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обвини съдия Мирослава Тодорова, че е забавила делото.

На 31 януари 1998 г. шестима въоръжени и маскирани нападат семейството в дома им. Бащата е пребит. Бандитите задигат към 90 000 лв. в злато и валута и брутално изнасилват двете дъщери, които тогава са на 11 и 16 г.

През март м.г. военните магистрати оправдаха подсъдимите. “Съдът твърде безкритично се е съгласил с изводите на първата инстанция”, смята ВКС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното