Заради "Детелини" на Лили Иванова забраниха клип в ютюб

https://www.24chasa.bg/Article/1871180 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ВАСИЛ КЪРКЕЛАНОВ И АРХИВ

Заради 30 секунди от “Детелини” ютюб забрани в целия свят 5-минутен клип с изпълнения на Лили Иванова.

Качил го Васко Громков, музикант и водещ на класацията “НОВО 10 + 2” по БНТ 2 и “БНТ Свят”. Той е голям фен на музиката от 80-те години на миналия век, затова преди десетина дни изтеглил от интернет концерта от “Мелодия на годината” от 1986 г. “Той е излъчен в “Ретро следобед” по БНТ 1 преди време. Някой го беше взел от архива на БНТ и аз изрязах клипче с Лили Иванова. Всъщност това е микс от нейни песни. Тя е имала рецитал тогава и група “Сигнал” свирят, докато пее. Стори ми се любопитна колаборация, затова го качих”, обясни Громков.

В 5-минутното клипче по 30 секунди звучали “Свири, щурче”, “Панаири”, “Експрес танго” и още около 7 песни. След няколко дни музикантът получил писмо от модераторите на сайта ютюб, в което го уведомяват, че клипът е забранен в целия свят. “Пишеше на английски, че заради песента, която е на четвъртата минута и някоя секунда от клипа, той не може да се излъчва свободно заради претенции на авторите. Песента беше “Детелини”, разказа той.

“Видеоклипът ви може да включва съдържание, което се притежава от трета страна. За да гледате съответстващото съдържание, моля, пуснете видеоклипа отдясно. Видеоклипът ще се възпроизведе оттам, където е идентифицирано съответстващото съдържание. Видеоклипът ви е блокиран в цял свят”, пише в официалното съобщение от ютюб (на широката снимка долу).

Автор на един от най-големите хитове на Иванова е композиторът Асен Гаргов, с когото тя работи повече от 15 г. През 2010 г. той отправя нотариална покана до певицата, в която се забранява тя да пее 20 негови песни. Сред тях е и “Детелини”.

Лили Иванова има официален канал в ютюб с целия й репертоар, архивни снимки, интервюта. “Преди 2 месеца го направихме. Казва се “Лили Иванова Оfficial”. Той е официално одобрен от ютюб”, коментираха от екипа на певицата. По нейно желание обаче “Детелини” и всички други песни на Гаргов и Митко Щерев ще бъдат свалени и оттам. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип