Майката на Белнейски: Лазар Колев ме гледа в очите и не му пука

https://www.24chasa.bg/Article/1874867 www.24chasa.bg
Фани Белнейска

Фани Белнейска, майката на убитите сестри Христина и Росица Белнейски, неизменно присъства в съдебната зала на всяко съдебно заседание, независимо къде се провежда - в Пазарджик, в София, в Пловдив. Тя не иска да коментира подробности по делото, но пред "Марица" се съгласи да разкаже как върви в момента животът й и какво е най-голямото й желание.

"Не искам отмъщение. Искам справедливост", казва Фани. За нея нормалният начин е не да се отмъщава лично, а чрез съдебната система. Макар че понякога си е мислила много гадни неща, включително и това, на Лазар Колев да му се случи това, каквито той е направил с дъщерите й.

Фани смята, че има достатъчно доказателства , че Лазар Колев е виновен за смъртта на децата й. "Всяко доказателство е подкрепено, включително и с експертизи", каза тя.

„Засега нещата се развиват добре, не буди никакви съмнения, че изходът ще бъде нещо по-различно от предишната присъда, издадена от този съд", смята майката на убитите сестри Фани Белнейска.

Тя коментира и държането на подсъдимия Лазар Колев, който е видимо спокоен. "Може би неговите адвокати винаги са му казвали, че е невинен. От дългото време може би си е повярвал, че това, което е извършил, не го е направил той", чуди се тя.

"Поглежда ме в очите, но все едно че нищо не се е случило", признава почернената майка. Според нея хората, като влязат един-два пъти в затвора, вече си изграждат един стил на поведение и не им пука.

„Дадох клетва пред децата си, че ще бъда силна и ще направя всичко за тях и няма да се предам. Искам като ме гледат отгоре, да не ме виждат със склонена глава. Няма да се предам", заяви още Белнейска.

Те разказа, че сега животът й е концентриран върху 9-годишното момиченце, на което те със съпруга й осиновиха, след като преди това му бяха приемни родители.

„Мимито е дете, което оценява много грижите и любовта, които й даваме. Тя е също много грижовна към нас, когато някой има проблем. Учи се добре, справя се сама, в събота и неделя учи предварително уроци, за да й е по-лесно през седмицата. Занимава се с английски и е много усърдна. Влюбила се е в учителката си и е много изпълнителна. Занимава се с модерни танци. Мечтае да има голяма хубава къща и да стане лекарка", продължи Фани.

„Много ми напомня за Христинка", спомни си майката на Белнейски и обясни, че Мимито знае абсолютно всичко за трагедията.