Цветанов: Излизам от политиката, ако се докаже, че съм подслушвал

https://www.24chasa.bg/Article/1876775 www.24chasa.bg

Нямаме доверие в МВР поне докато там продължават да ръководят хора, близки на бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Това обяви в ефира на бТВ Сергей Станишев.

Вижте, това за подслушванията са много сериозни обвинения. Аз не твърдя, че това са лично мои сведения, а казвам, че такива материали съм получил. Има разлика, нали, попита водещия Станишев.

Той заяви също, че е останал потресен от информацията, че МВР е подслушвало без разрешение редица български политици, включително и от ГЕРБ.

Веднага след изказването на Станишев, по телефона в ефир се включи и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като заяви: Аз съм тук, близо до вас, в предизборния щаб на ГЕРБ, така че мога да дойда до 3 минути, заяви Цветанов и наистина пристигна в студиото. Въпреки отказа на Станишев да разговярат съвместно, Цветанов се ръкува с него и седна редом до червения лидер.

Вече в студиото Цветанов заяви, че ще излезе от политиката ако твърденията на Станишев за подслушването се окажатат верни.

Ако Станишев лъже обаче „то ще се извинили той, не на Цветан Цветанов, а на институцията, която обиди", отправи гневни искания Цветан Цветанов.

"Категорично потвърждавам вчерашното си твърдение, че това е лъжа, пак повтарям. И господин Станишев, като лидер на българските социалисти и европеийските социалисти, искам да го призова да спре да срами българските институции в името на политическите си цели и амбиции", обяви Цветан Цветанов.

"Защо твърдите, като не сте убеден в тази информация г-н Станишев, че се надявате това да не е истина. Ако се докаже, че аз като вътрешен министър съм разполеждал незаконно използване на СРС-та, аз ще изляза от политиката и ще се извиня на всички български граждани за това, което съм причинил", заяви бившия вътрешен министър.

Но искам да го попитам, след като приключи проверката на прокуратурата, той ще излезе ли така публично и да се извини на институцията, която забърква в този политически скандал", поиска отговор от лидера на БСП Цветанов.

Искам да Ви върна във времето, когато бе премиер Станишев. След атентата срещу вестник "Галерия" искам да Ви кажа, че СДОТО премина на специално подчинение към политическия кабинет на БСП.

"Заявявам категорично, че подслушване разпоредено по времето докато аз бях вътрешен министър, не съм правил, защото знам законите". "Вие да не мислите, че МВР е плод и зеленчук, всичко се регистрира", заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че лидерите на протестите не са били подслушвани и че това е долна лъжа.

"Вие, г-н Станишев знаете ли колко анонимни сигнали получавам срещу Вас", попита Цветанов лидерът на БСП.

Станишев няколко пъти повтори, че той не е твърдял нищо, че е получил сигнала, който е сериозен и е сметнал за свой дълг да го предаде на прокуратурата и призова да се изчакат резултатите от разследването. Той попита също Цветанов защо не се е извинил на лекарите, за които чете СРС-та от трибуната на парламента и чийто живот е съсипал, обявявайки ги за убийци. Цветанов от своя страна припомни случая с изгубените секретни документи от Станишев, докато бе министър-председател, а също и случая Хохегер и поиска извинения и за тях.

Накрая Станишев поиска от водещия Виктор Николаев, когато Цветанов е в студиото на бТВ и засегне БСП, вътре да се допуска представител на партията, който да отговаря.

Очаквайте подробности!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт