10 прокурори начело с Кокинов и Роман Василев проверяват сигнала на Станишев

https://www.24chasa.bg/Article/1877863 www.24chasa.bg
Николай Кокинов Снимка: Архив

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по сигнала, който бе депозиран вчера следобед от лидера на БСП Сергей Станишев за извършени престъпления по служба от служители на МВР престъпления по служба - нерегламентирано използване на СРС, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Обвинител номер 1 още вчера каза, че ще направи проверка.

Проверката се извършва на място в Министерството на вътрешните работи лично от прокурори от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, с оглед данни за евентуални престъпления по чл. 282 и чл. 284в НК.

Проверяващият екип, състоящ се от десет прокурори, се ръководи от градския прокурор Николай Кокинов и зам. - градския прокурор Роман Василев.

Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала.

Главният прокурор Сотир Цацаров връчи в 14:30 часа днес на министъра на вътрешните работи разпореждането за извършване на проверката.

Веднага след това, прокурорите от екипа започнаха работата си в Министерството на вътрешните работи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт