Мая Манолова: Грешката ни беше, че не слушахме хората. Сега плащаме цената

https://www.24chasa.bg/Article/1880590 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

"Основната ни грешка по време на управлението ни беше, че престанахме да слушаме хората. Скъсахме тази връзка и платихме цената", заяви Мая Манолова от БСП за ТВ7.

"От лятото говоря, че хората ще излязат на улицата. Гладът и мизерията го направи това. Но никой не ме слушаше. Аз обикалям сред хората и се сблъсквам с проблемите им", каза тя.

Манолова обясни, че "казусът" Мирослав Найденов не е от вчера. Нередности винаги е имало, но управляващите са спирали проверките.

"От много време говорим за това, което става в министерството на земеделието. Тогава обаче управляващите организираха парламентарни комисии срещу хората, които най-много критикуваха ГЕРБ. Става въпрос за комисия срещу Румен Овчаров, срещу Корнелия Нинова, срещу Сергей Станишев и т.н.", коментира Манолова.

Относно скандала около Цветан Цветанов, Манолова каза, че по време на неговото управление се е увеличило използването на СРС-та.

"През 2008-а има под 5000 СРС-та, а през 2011-а те са над 15 000. Говорим за безконтролно използване. Ако прокуратурата се произнесе с "да", ако открие факти, това означава, че Цветанов е извършил престъпление", заяви още Манолова.

Тя добави, че в момента ГЕРБ има под 20 % подкрепа, което е спад с близо 30% от преди три години.

"През 2009 години бяхме 10%, а сега сме 20%. Ние ще бъдем първа сила на изборите", категорична е Манолова.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт