29 екзекуции в Саудитска Арабия от началото на годината

Саудитска Арабия обезглави гражданин, осъден на смърт за убийството в южния регион Азир, съобщи вътрешното министерство в Рияд.

Абдерахман ал Катани застрелял Салих Мутаред по време на разгорещен спор, обяснява министерството в комюнике, разпространено от агенция СПА.

Екзекуцията на Катани е 29-тата от началото на годината в страната.

Според данни на АФП, през 2012 консервативното мюсюлманско кралство е изпълнило смъртните присъди на общо 76 души.

Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Румъния вика ЮНЕСКО на помощ

Румъния поиска от ЮНЕСКО да даде статут на световно наследство на село Розия Монтана, където канадска фирма иска да добива злато в открита мина, съобщи АФП.

Путин си готвел наследник по свой образ и подобие

Руският президент Владимир Путин си подготвя наследник по свой образ и подобие, който един ден да го замести в Кремъл, циркулират слухове в Москва, цитирани от британския в. “Дейли мейл”.

Да отидеш на собственото си погребение...

... след като мъжът ти е поръчал да те убият, а убийците са те спасили Ноела Рукундо седи в колата пред дома си в Мелбърн, Австралия, наблюдавайки последните тръгващи си опечалени. Кого погребват?

Повече от 20 души са загинали в Индонезия заради некачествен алкохол

Най-малко 24 души са били отровени фатално от фалшив алкохол в село в индонезийския остров Ява, а още 22 са в болницата, предаде Reuters, цитиран от "Фокус".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Рисунки на Хитлер продадени за 40 000 евро на търг

16 рисунки на нацисткия диктатор Адолф Хитлер бяха продадена на търг за общо 40 000 евро. Те са от периода 1904-1925 г. Със специална експертиза е установено, че те са дело на фюрера.

Заради филм взривиха автобус в центъра на Лондон

Червен двуетажен автобус беше взривен в центъра на Лондон, показва SkyNews. Обезпокоени от случилото се, много жители на британската столица споделиха в социалните мрежи снимки и видео,

Радиоактивно изтичане сее паника в Ню Йорк

Радиоактивни материали изтекоха в подпочвените води под ядрена централа северно от Ню Йорк, като предизвикаха паника в града, съобщиха американските медии.

ЕС: Турция да пусне бежанците по границата (обзор)

Реджеп Ердоган обеща да отвори браздата, ако няма друг изход Европейският съюз призова Турция да пусне десетките хиляди бежанци, блокирани откъм Сирия на границата ѝ при град Килис,

Иракски бежанец изнасилил 10-годишно момче в Австрия

Полицията във Виена съобщи, че е арестувала иракски гражданин, който е пристигнал в Австрия като бежанец през септември, за това, че е изнасилил десетгодишно местно момче, пише India Times,