България – шампион по неравенство на бедни и богати

https://www.24chasa.bg/Article/1890076 www.24chasa.bg

Според обобщената мярка за неравенство в доходите България е на едно от челните места в Европейския съюз. Това става ясно от анализ на Боян Захариев, програмен директор в Институт “Отворено общество”.

Той цитира последни данни на Евростат.

Доходите на най-богатите 20% у нас средно са 6,5 пъти по-високи от доходите на най-бедните 20%. Това съотношение в България е сред най-високите в Евросъюза според Захариев.

У нас е най-висок в Европа и делът на хората, които се лишават от основни блага.
Бедността сред многодетните семейства в България е най-високата, регистрирана в ЕС, за която и да било група от наблюдаваните от Евростат.

Подробностите четете ТУК.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".

Сочни гърди и дупета разголиха родните чалгаджийки в разгара на лятото. Изпълнителките, които не крият прелести и във видеоклиповете си, още по-свободно се разхвърлиха по плажовете у нас и в чужбина. Най-активна в събирането на тен е Мара Отварачката. Фолкаджийката почти всеки уикенд е на родното Черноморие,

С просторен апартамент за впечатляващите 339 039 лв. се е обзавела Лили Иванова, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Новото жилище на естрадната прима е с впечатляващата площ от 196 квадратни метра, а към него вървят и два гаража. За разлика от повечето българи, които ползват ипотеки при покупки на ново жилище,