Пролетна каша от коприва

https://www.24chasa.bg/Article/1892385 Пролетна каша от коприва Пролетна каша от коприва www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Светослав Славов ви препоръчва за постите тази лека и полезна каша от коприва.

ПРОДУКТИ

500 г млада коприва, 1 връзка зелен лук, 2 стръка пресен чесън, 2-3 с.л. брашно, 3-4 с.л. олио или зехтин, 40 г счукани на едро орехи, 2-3 клончета пресен джоджен, 2-3 клончета пресен девесил, червен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме копривата добре и я бланшираме в 500 мл вряща вода за 2-3 мин. Прецеждаме я и я накълцваме на дребно.

Нарязваме на ситно пресния лук и чесън и ги задушаваме в мазнината. Добавяме копривата, разбъркваме и слагаме брашното.

Разбъркваме добре до получаване на хомогенна маса без бучки, доливаме и по малко от водата, в която е бланширана копривата, бавно и с непрекъснато разбъркване. Добавяме солта и червения пипер на вкус.

Добавяме пресните джоджен и девесил, нарязани на дребно, след като отстраним от котлона. Преди сервиране на кашата може да добавим ситно или едро счукани орехи.

* Ястието може да се сервира с кисело мляко, настъргано овче сирене на едро или яйца на очи.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Добрина Чешмеджиева държи залепени на хладилника няколко рецепти от майка си

Пастата не бива да се преварява, трябва да е ал денте – леко твърда. Когато варите паста, никога не слагайте олио във водата, мазнината се добавя в соса.