Пролетна каша от коприва

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Светослав Славов ви препоръчва за постите тази лека и полезна каша от коприва.

ПРОДУКТИ

500 г млада коприва, 1 връзка зелен лук, 2 стръка пресен чесън, 2-3 с.л. брашно, 3-4 с.л. олио или зехтин, 40 г счукани на едро орехи, 2-3 клончета пресен джоджен, 2-3 клончета пресен девесил, червен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме копривата добре и я бланшираме в 500 мл вряща вода за 2-3 мин. Прецеждаме я и я накълцваме на дребно.

Нарязваме на ситно пресния лук и чесън и ги задушаваме в мазнината. Добавяме копривата, разбъркваме и слагаме брашното.

Разбъркваме добре до получаване на хомогенна маса без бучки, доливаме и по малко от водата, в която е бланширана копривата, бавно и с непрекъснато разбъркване. Добавяме солта и червения пипер на вкус.

Добавяме пресните джоджен и девесил, нарязани на дребно, след като отстраним от котлона. Преди сервиране на кашата може да добавим ситно или едро счукани орехи.

* Ястието може да се сервира с кисело мляко, настъргано овче сирене на едро или яйца на очи.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл.

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен